Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που συνέκρινε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με την παλαιστινιακή μαχητική ομάδα Χαμάς ήταν «απαράδεκτα».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η τρέχουσα στιγμή είναι δυνητικά επικίνδυνη και ότι η απειλή για τους Ρώσους πολίτες θα αυξηθεί εκθετικά μόλις το Ισραήλ ξεκινήσει την αναμενόμενη χερσαία επιχείρησή του στη Γάζα.
Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο Μπάιντεν προσπάθησε να συγκρίνει τις ενέργειες της Χαμάς με εκείνες του Πούτιν.
«Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά μοιράζονται αυτό το κοινό: Και οι δύο θέλουν να εκμηδενίσουν μια γειτονική δημοκρατία», είπε.
Ο Πεσκόφ είπε ότι «μια τέτοια ρητορική δεν ταιριάζει σε υπεύθυνους αρχηγούς κρατών και μια τέτοια ρητορική δεν θα μπορούσε να είναι αποδεκτή από εμάς, δεν δεχόμαστε τέτοιους τόνους προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και προς τον πρόεδρό μας».
(photo: EPA-SPUTNIK POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν για τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»
- ΗΠΑ: Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Θα δικαστεί στις 4 Μαΐου
- Ο Τραμπ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ – Θα αναλάβει άλλο πόστο
- Το φυσικό αέριο έφτασε και στην Άμφισσα – Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη Στ. Ελλάδα
- Σημαντικές δηλώσεις από το Ιράν για την συνέχεια και τα Στενά του Ορμούζ
- Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της συντρόφου του στον Κολωνό: «Δηλώνω αθώος – Πέθανε λόγω ηπατικής νόσου»
- Σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Ο Μακρόν συζητά “για να μην συρθεί σε πόλεμο ο Λίβανος”
- Φινλανδία: Απόφαση άρσης απαγόρευσης εγκατάστασης πυρηνικών όπλων εν καιρώ πολέμου
- Πώς η βελτίωση της ευελιξίας αεροσκαφών και UAV «περνάει» μέσα από τα γεράκια, σύμφωνα με ερευνητές









