Η Επιτροπή απέστειλε επίσημο αίτημα για πληροφορίες σε αυτές τις δύο πλατφόρμες, ως μέρος της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA). Συγκεκριμένα, ζητά πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν λάβει η Μeta και το TikTok για τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις τους που σχετίζονται με την αξιολόγηση και τη μείωση του κινδύνου διάδοσης παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.
Ειδικά από το TikTok, η Επιτροπή ζητά να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει για τη μείωση του κινδύνου διάδοσης παράνομου περιεχομένου, ιδίως τη διάδοση τρομοκρατικού και βίαιου περιεχομένου και ρητορικής μίσους και παραπληροφόρησης. Επιπλέον, το αίτημα της Επιτροπής αφορά τη συμμόρφωση του TikTok και με την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο.
Η Meta και το Tik-Tok έχουν προθεσμία να απαντήσουν στην Επιτροπή ως τις 25 Οκτωβρίου 2023. Με βάση τις απαντήσεις η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επόμενα βήματα. Βάσει της νέας νομοθεσίας για τια ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα για ανακριβείς, ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες ως απάντηση στο αίτημα της.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες η Επιτροπή είχε στείλει ανάλογο αίτημα και στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Twitter).
«Δεν θα αφήσουμε τον τρόμο και την παραπληροφόρηση να μας διχάσουν ή να υπονομεύσουν τη δημοκρατία μας», δήλωσε χθες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν.
(freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθη νεαρός που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση αστυνομικού στο Τορίνο
- Διεκόπη η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη λόγω πυρκαγιάς
- Τραγωδία στην Τουρκία: 16 νεκροί και 30 τραυματίες σε δύο τροχαία δυστυχήματα
- Ν. Δένδιας: Παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια η ανάγκη να έχει στέρεους θεσμούς η πατρίδα μας
- Τρίκαλα: Ελεγχόμενη η κατάσταση μετά τις έντονες βροχοπτώσεις
- Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα στη Νέα Πέραμο
- Τάκης Θεοδωρικάκος: «Εθνικό καθήκον ενότητας η επιστολική ψήφος των ομογενών»
- «Συνταγή» Πούτιν στις ΗΠΑ και σε όλον τον δυτικό κόσμο;
- Μαρινάκης: Πιστεύουμε στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις – Η χώρα δεν χρειάζεται διαδοχικές εκλογές
- Στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αργυρούπολη ο Ν. Δένδιας
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΡΟΧΕΣ
ΒΡΟΧΕΣ
ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
ΛΑΡΙΣΑ
ΑΛΥΣΙΔΕΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ









