Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, το delivery έχει αυξηθεί περίπου κατά 10% σε σχέση με το 2022, ενώ η κίνηση στα καταστήματα το πρώτο εξάμηνο του 2023 έχει μειωθεί κατά 35,8%!
«Το πρώτο πράγμα που κόβει ο κόσμος όταν ζορίζεται οικονομικά είναι η ψυχαγωγία. Στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές οι επισκέψεις των πελατών έχουν περιοριστεί κατά 15% – 20%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και το 70%. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει ότι η εστίαση αντιμετωπίζει προβλήματα είναι ότι γεγονός ότι τα μαγαζιά αλλάζουν συνέχεια χέρια» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-μπαρ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.
Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στην Αθήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατορίων Αττικής, Γιάννη Δαβερώνη:
«Μέχρι να ξεσπάσει η παγκόσμια υγειονομική κρίση το 2020, υπήρχε μια ροή, υπήρχε κόσμος στα μαγαζιά μας. Από την πανδημία και μετά άρχισε να δουλεύει πολύ το delivery και συνεχίζει να δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς» επισημαίνει στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.
Μάλιστα εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε νέες ανατιμήσεις του πιτόγυρου κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.
Πηγή Ελεύθερος Τύπος, photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έβδομος αμερικανός στρατιωτικός νεκρός στον πόλεμο εναντίον του Ιράν
- Σε αιματηρό φαύλο κύκλο η Μ. Ανατολή – Πάνω από μισό εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο
- Μ. Χαρακόπουλος για την Ημέρα της Γυναίκας: Ηρωίδες οι γυναίκες στο Ιράν που βγάζουν τη μαντίλα
- Εκλογές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη: Προβάδισμα των Πρασίνων δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα
- Ο πόλεμος θα διαρκέσει «πολύ καιρό ακόμη», λέει ο αρχηγός του ισραηλινού γεν. επιτελείου
- Η Τεχεράνη υπέδειξε ότι ο γιος του Χαμενεΐ επελέγη ως ανώτατος ηγέτης
- Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Σητεία – Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
- «Να σταματήσει ο τρομερός θόρυβος που προκαλούν οι βόμβες και τα όπλα» ζήτησε ο πάπας Λέων ΙΔ’
- Πέντε πτήσεις από την Κύπρο έφθασαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης
- Το Ισραήλ λέει ότι έπληξε το γενικό επιτελείο αεροδιαστημικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης









