Εν μέσω σύγχυσης για τον απολογισμό των θυμάτων, ο αριθμός των νεκρών από τις χθεσινές σεισμικές δονήσεις αυξήθηκε από τους 500 σήμερα το πρωί, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, και από τους 16 χθες βράδυ.
Οι σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν χθες σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ, με μια από αυτές να έχει μέγεθος 6,3 βαθμούς, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS).
د چا بدو سترګو وخوړې #هراته 🥹🥹#Herat #Afghanistan #EarthQuake pic.twitter.com/gOwxF1Fegd
— Abdullah Raihan (@Raihan_093) October 7, 2023
Ο Μουλάχ Τζανάν Σαγίκ, εκπρόσωπος του υπουργείου διαχείρισης καταστροφών, δήλωσε στο Reuters ότι 2.053 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 9.240 τραυματίστηκαν και 1.329 σπίτια καταστράφηκαν.
Πάνω από 200 νεκροί έχουν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία, δήλωσε ο δρ. Ντάνις, αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της Χεράτ, στο Reuters. «Οι περισσότεροι είναι γυναίκες και παιδιά». Οι νεκροί «έχουν μεταφερθεί σε πολλά σημεία –στρατιωτικές βάσεις, νοσοκομεία», δήλωσε ο ίδιος.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112
- Αυξήθηκε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid
- Φάμελλος: Ζητούμε τον τερματισμό της επιχείρησης κατάληψης της Γάζας