δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» ο καθηγητής Επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού: Είναι μια έξαρση η οποία φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου ωστόσο να επισημάνω ότι είχαμε άλλη μια έξαρση η οποία ξεκίνησε τέλη Ιουλίου και δεν αποσοβήθηκε πλήρως οπότε αυτή η έξαρση έρχεται πάνω στην καμπύλη της προηγούμενης έξαρση.
Έχουμε αυξημένο αριθμό ατόμων να μπαίνουν στα νοσοκομεία και να διαγιγνώσκονται με covid και βλέπουμε και τις ΜΕΘ να έχουν ξεπεράσει τις 30 κλίνες. Οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που βλέπαμε την εποχή της πανδημίας αλλά δεν είναι και αυτοί οι οποίοι μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ληφθούν προληπτικά μέτρα: Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να δούμε μέτρα διότι θα πρέπει να δούμε στις εντατικές να είναι πάνω από 150-180 άτομα για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την πιθανότητα λήψης μέτρων.
Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο εμβολιασμού: Σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει σύσταση επικαιροποιημένου εμβολιασμού σε άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι ανθρωποι που είναι ευάλωτοι και έχουν προβλήματα υγείας μόλις γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο να πανε να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση.
(parapolitika – eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραιτήθηκαν δύο υπουργοί στην Ουκρανία! Συνεχίζεται η κρίση στην χώρα
- Οι τρεις σταθμοί του πρωθυπουργού στο αυριανό του πρόγραμμα
- Ρωσία και Καζακστάν συμφώνησαν να ενισχύσουν τις σχέσεις τους στον πετρελαϊκό τομέα
- Το ΒΙΝΤΕΟ Μητσοτάκη στο Tik Tok για τα φορολογικά μέτρα που αφορούν τους νέους
- Υπ. Ενέργειας: Απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και στροφή προς το αμερικανικό, με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα
- 4η αγωνιστική Κυπέλλου Ελλάδας: Ξεχωρίζει το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ
- ΑΑΔΕ: Για ποιό διάστημα δεν θα υποβάλλονται τιμολόγια λόγω αναβάθμισης του MyDATA
- Ισχυρή βόμβα των Ρώσων ισοπεδώνει συγκρότημα κτιρίων, vid
- Νέος σεισμός ταρακούνησε την Κύπρο
- ΔΟΑΕ: Το Ιράν δεν επιτρέπει σε επιθεωρητές μας την πρόσβαση στις πυρηνικές του μονάδες









