«Η αντιμετώπιση διακρίσεων λόγω ομοφυλοφιλίας δεν πρέπει να δικαιολογεί την χορήγηση ασύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο», υποστηρίζει η ίδια και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ. Αυτό τόνισε η υπουργός σε ομιλία που έδωσε στις ΗΠΑ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από οργανώσεις για τους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και την αντιπολίτευση.
Η κ. Μπράβερμαν χρησιμοποίησε την ομιλία στις ΗΠΑ για να προτείνει ότι η προσφορά ασύλου σε ένα άτομο επειδή είναι ομοφυλόφιλο, ή είναι γυναίκα, ή φοβάται τις διακρίσεις στη χώρα του δεν είναι «βιώσιμο». Η υπουργός Εσωτερικών θα προειδοποιήσει ότι έως και 780 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο χωρίς ριζική μεταρρύθμιση των παγκόσμιων κανόνων για τους πρόσφυγες.
Τα σχόλια αναμένεται αποτέλεσαν μέρος του επιχειρήματος της κ. Μπράβερμαν ότι το όριο για άσυλο μειώνεται σταθερά από τότε που επικυρώθηκε η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες πριν από περισσότερα από 70 χρόνια. Η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών θα καλέσει τους παγκόσμιους ηγέτες να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υποδηλώνοντας ότι είναι πολύ γενναιόδωρη προς τους μετανάστες.
Η ομιλία της δόθηκε στο American Enterprise Institute, μια δεξαμενή σκέψης της δεξιάς στην Ουάσιγκτον σε μία συγκυρία που βλέπει τις αρχές των ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια μετανάστες που διασχίζουν τα νότια σύνορά τους.
(Newsbeast – freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Είστε η αιτία που συνεχίζω”: Ο Γονίδης ετοιμάζει νέο τραγούδι και μας δίνει μια πρώτη γεύση, vid
- Με μεγάλη προσοχή θα ακούσουν τον Τραμπ που θα μιλήσει στην ετήσια σύνοδο του Νταβός
- Σε «ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το blackout σε συχνότητες του FIR Αθηνών – Τι αναφέρει το πόρισμα
- Έπαιζε για 20 χρόνια τα ίδια νούμερα στο λόττο και κέρδισε πάνω από 32 εκατ. ευρώ: “Θέλω να πάρω ένα ζευγάρι παπούτσια”
- Σοκ για 13χρονη στην Πετρούπολη: 31χρονος προσπάθησε να τη βιάσει και να τη ληστέψει – Πώς γλίτωσε
- Χατζηδάκης: «Είμαστε δημοκρατία, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι του κατεβαίνει»
- Σοκ στην Ινδία: Άγριος ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς- Επιχείρηση για τον εντοπισμό του
- Αύριο Τετάρτη νέα σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
- Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στρατιωτικό υλικό στη Νιγηρία για στήριξη στον αγώνα της χώρας κατά των τζιχαντιστών
- Τα 9 «βαρίδια» που χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου τη νέα χρονιά









