«Η αντιμετώπιση διακρίσεων λόγω ομοφυλοφιλίας δεν πρέπει να δικαιολογεί την χορήγηση ασύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο», υποστηρίζει η ίδια και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ. Αυτό τόνισε η υπουργός σε ομιλία που έδωσε στις ΗΠΑ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από οργανώσεις για τους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και την αντιπολίτευση.
Η κ. Μπράβερμαν χρησιμοποίησε την ομιλία στις ΗΠΑ για να προτείνει ότι η προσφορά ασύλου σε ένα άτομο επειδή είναι ομοφυλόφιλο, ή είναι γυναίκα, ή φοβάται τις διακρίσεις στη χώρα του δεν είναι «βιώσιμο». Η υπουργός Εσωτερικών θα προειδοποιήσει ότι έως και 780 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο χωρίς ριζική μεταρρύθμιση των παγκόσμιων κανόνων για τους πρόσφυγες.
Τα σχόλια αναμένεται αποτέλεσαν μέρος του επιχειρήματος της κ. Μπράβερμαν ότι το όριο για άσυλο μειώνεται σταθερά από τότε που επικυρώθηκε η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες πριν από περισσότερα από 70 χρόνια. Η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών θα καλέσει τους παγκόσμιους ηγέτες να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υποδηλώνοντας ότι είναι πολύ γενναιόδωρη προς τους μετανάστες.
Η ομιλία της δόθηκε στο American Enterprise Institute, μια δεξαμενή σκέψης της δεξιάς στην Ουάσιγκτον σε μία συγκυρία που βλέπει τις αρχές των ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια μετανάστες που διασχίζουν τα νότια σύνορά τους.
(Newsbeast – freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Στη φυλακή τα τρία αδέλφια μετά την απολογία τους για το μακελειό στα Βορίζια
- Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει αύριο σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
- ΠΑΣΟΚ για διακοπή λειτουργίας μετρό Θεσ/νίκης: «Η κυβέρνηση παραδίδει έργα χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό»
- Σπάνιο θέαμα μια φορά στη ζωή: Βρέθηκε λευκό τσακάλι στην Τριφυλία της Μεσσηνίας
- Πρόβατο που φοράει…πάνες κάνει βόλτα με επιβατικό τρένο υψηλής ταχύτητας! vid
- Κέρκυρα: Καταιγίδες πλήττουν το νησί – Κατέρρευσε τοιχίο και καταπλάκωσε αυτοκίνητα
- Μυστηριώδες σπάνιο μωβ θαλάσσιο σαλιγκάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Καλιφόρνια
- Ένα εκπληκτικό φαινόμενο: Ο ήλιος που δύει διαπερνά μια φυσική “αψίδα” δημιουργώντας κάτι μοναδικό, vid
- ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά την εξίσωση της αναλογίας μεταξύ δαπανών εργασίας και υλικών στο 50%-50%
- Ανακαλύφθηκε κρατήρας αστεροειδούς πλάτους 9 χιλιομέτρων κάτω από τον πυθμένα του Ατλαντικού









