Στην προσπάθεια αυτή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές στο σπίτι και να τις χρησιμοποιούμε με μεγαλύτερη προσοχή.
Οι 5 οικιακές συσκευές που καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα
Θερμοσίφωνας: (από 3000W έως 5500W) Ο θερμοσίφωνας είναι η συσκευή που καίει περισσότερο ρεύμα στο σπίτι. Το ρεύμα που καταναλώνει εξαρτάται από το μέγεθος του θερμοσίφωνα, την ποιότητα του και την συχνότητα χρήσης του.
Φούρνος: (από 2200W έως 4000W) Ο φούρνος είναι επίσης ανάμεσα στις συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα, ειδικά όταν τον χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε κάποιο φαγητό που χρειάζεται πολλές ώρες ψήσιμο.
Αερόθερμο: (2000W έως 3000W) Η συγκεκριμένη συσκευή θέρμανσης που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα, καταναλώνει επίσης πολύ ρεύμα, ανάλογα με την ισχύ και τον χρόνο χρήσης της.
Πιστολάκι μαλλιών: (1800W έως 2500W) Μια ακόμη συσκευή που χρησιμοποιείται συχνά στο σπίτι και καίει πολύ ρεύμα, είναι το σεσουάρ που χρησιμοποιούμε για να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας.
Μάτι κουζίνας: (Από 1500W έως 2000W) Τα μάτια της κουζίνας καταναλώνουν πολύ ρεύμα, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για αρκετή ώρα όταν μαγειρεύουμε ένα φαγητό.
Για να μειώσετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι σας, μπορείτε να κάνετε τα εξής:
- Να χρησιμοποιείτε τις πιο ενεργοβόρες συσκευές μόνο όταν είναι απαραίτητο
- Απενεργοποιήστε τις συσκευές σας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε
- Μην αφήνετε τις οικιακές συσκευές σας σε αναμονή
- Επενδύστε σε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές
- Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης των συσκευών σας
(enikos – Pixabay photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
Κύρια Θέματα

















