Με εκτεταμένα αντίποινα απειλούν Σύροι που διαμένουν στην περιφέρεια της Πάφου στην Κύπρου κατά εκείνων που ισχυρίζονται ότι τους προξένησαν ζημιές το βράδυ της Κυριακής.
Όλα ξεκίνησαν από μία ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, που εξελίχθηκε λίγο αργότερα σε πορεία, από εκατοντάδες κατοίκους του χωριού Χλώρακα στην Πάφο.
Στο περιθώριο της συγκέντρωσης έλαβαν χώρα επεισόδια, κατά τα οποία μερίδα διαμαρτυρόμενων φέρεται να προξένησε ζημιές.
Ως απάντηση αλλοδαποί οργάνωσαν…ένοπλες ομάδες αργά τη νύχτα της Κυριακής οι οποίες ξεχύθηκαν στους δρόμους του χωριού προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους.
#Κυπρος Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Χλώρακα μετά την διαμαρτυρία 100αδων κατοίκων που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τους τραμπούκους λαθρομετανάστες
— 𝐏𝐫𝐨𝐤𝐚𝐥𝐢𝐩𝐭𝐢𝐤𝐚 ™_ (@prokaliptika1) August 27, 2023
Διακρίνονται νεαροί να κρατάνε ρόπαλα και να πορεύονται στην περιοχή https://t.co/BOGpOJjq3t pic.twitter.com/S5aLjNG3DQ
Στην #Χλωρακα αλλοδαποί οργανώνονται σε φονικές ομάδες με ρόπαλα και μαχαίρια στους δρόμους, αναζητώντας Ελληνοκυπρίους προς εξόντωση κ'σπάζοντας περιουσίες.Βρισκόμαστε σε ανοιχτό πόλεμο με βαρβάρους κ'η κυβέρνηση #Χριστοδουλίδη πετά χαρταετό. Η #Κύπρος γκετοποιείται #ΕΟΝ #Cyprus pic.twitter.com/wpC5l9llPb
— Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία – ΕΟΝ (@EonNeolaia) August 28, 2023
Δεύτερη νύχτα ταραχών
Στη σύλληψη 21 προσώπων προχώρησε η Αστυνομία Κύπρου, στο πλαίσιο διερεύνησης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πρόκλησης ή διέγερσης βιαιοπραγίας και οπλοφορία προς διέγερση τρόμου.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της κυπριακής Αστυνομίας, στην οποία διευκρινίζεται ότι της σύλληψης των εν λόγω προσώπων, προηγήθηκαν χθες το απόγευμα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή της Χλώρακας, από δύο διαφορετικές ομάδες που αποτελούνταν από 250 περίπου άτομα η κάθε μια.
Η Αστυνομία προχώρησε στην αστυνόμευση της επαρχίας Πάφου (και της περιοχής Χλώρακας), με αντιοχλαγωγικές ομάδες της Μ.Μ.Α.Δ., των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πάφου, Λευκωσίας και Αμμοχώστου, της Ομάδας Ζ Λευκωσίας και του Ε.Α.Ο., καθώς και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος «ΑΙΑΝΤΑΣ».
«Οι εκδηλώσεις ενώ αρχικά ήταν ειρηνικές, σε κάποιο στάδιο οι συμμετέχοντες στις δύο ομάδες, άρχισαν να συμπεριφέρονται οχλαγωγικά, θέτοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, καθώς επίσης και σε φράκτη κτηρίου.
Μέλη της Αστυνομίας και των αντιοχλαγωγικών διμοιριών επενέβησαν άμεσα για καταστολή των παραβατικών συμπεριφορών, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να συγκροτηθούν σε μικρότερες ομάδες και να συνεχίσουν την παραβατική τους δράση σε διάφορες περιοχές στη Χλώρακα.
Η Αστυνομία με την επιχειρησιακή της δράση κατάφερε και αντιμετώπισε όλα τα μέτωπα, στα οποία δραστηριοποιήθηκαν οι οχλαγωγούντες και έγινε κατορθωτό, οι δύο ομάδες να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.
Στην παρέμβαση της Αστυνομίας για καταστολή των επεισοδίων, έγινε χρήση χημικών, καθώς επίσης και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος “ΑΙΑΝΤΑΣ”.
Απειλές από Σύρους
Υπάρχουν φόβοι για αιματηρά αντίποινα το επόμενο διάστημα, με την κατάσταση στην περιοχή να είναι έκρυθμη.
Τα κυπριακά ΜΜΕ μάλιστα μετέδωσαν μία πρωτοφανή απειλή από αλλοδαπό:
«κατέστρεψαν μαγαζιά ανθρώπων εδώ στη Χλώρακα που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Αν δεν κάνει κάτι η Κυβέρνηση, θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα, όπως μπήκαν σπίτι μας θα μπούμε σπίτι τους».
«Έξω οι λαθραίοι από τη χώρα μας», φωνάζουν οι κάτοικοι, καταγγέλλοντας την γκετοποίηση της Μεγαλονήσου:
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καλή χρονιά γεμάτη Φως Χριστού!
- Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το 2025 με γέλιο! Νέο βίντεο με τα παρασκήνια του επικού τρέιλερ για τα 100 χρόνια
- Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Στα “λευκά” Πάρνηθα, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πεντέλη αλλά και Εύβοια, vid
- Παπασταύρου: Οι 10 +1 δράσεις του ΥΠΕΝ το 2025 – Ενεργειακές συμφωνίες και «Απάτητα Βουνά» ανάμεσά τους
- Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ευχές με πολίτες και επαγγελματίες για καλή χρονιά αντάλλαξε ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Nα αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, στηριζόμενοι σε όσα μας ενώνουν
- Το εορταστικό μήνυμα του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ προκαλεί «πονοκέφαλο» στους διεθνιστές
- Απολογισμός Τσιάρα για το 2025: Σήμερα κλείνει μια δύσκολη χρονιά, ο πρωτογενής τομέας δοκιμάστηκε έντονα









