και απόστρατος αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που συγκαταλεγόταν στους κυριότερους διοικητές της, ο Ντμίτρι Ούτκιν, πιστεύεται πως επέβαιναν σε ιδιωτικό τζετ που συνετρίβη χθες χωρίς επιζώντες, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, η Ροσαβιάτια, ανέφερε χθες βράδυ πως το όνομα του Γεβγκένι Πριγκόζιν συγκαταλεγόταν στον κατάλογο των επιβατών. Κατόπιν, έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με τα ονόματα των επτά επιβατών και των τριών μελών του πληρώματος του ιδιωτικού αεροσκάφους Embraer που συνετρίβη όχι μακριά από τη Μόσχα.
Ούτε η Ροσαβιάτια, ούτε οποιοσδήποτε ρώσος αξιωματούχος έχουν επιβεβαιώσει ρητώς πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και ο Ντμίτρι Ούτκιν σκοτώθηκαν. Ωστόσο χρήστες της πλατφόρμας Telegram που έχουν σχέσεις με την εταιρεία μισθοφόρων ανέφεραν πως είναι νεκροί.
Το αεροσκάφος πέταγε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, διενεργείται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα στο έδαφος.
Ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Ντμίτρι Ούτκιν, 53 ετών, που φέρεται να είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις της GRU, κατά δημοσιεύματα ήταν θαυμαστής της ναζιστικής Γερμανίας και αποκαλούσε τον εαυτό του «Βάγκνερ» από το όνομα του συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ.
(απεμπε-απεμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ασφάλεια του Πούτιν επί τω έργω, vid
- Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο με σημαία Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα: Το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή
- Γιούχαραν τον διεθνιστή πρωθυπουργό της Ρουμανίας σε στρατιωτική παρέλαση, vid
- Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στην ηθοποιό που είχε συλληφθεί για παραβάσεις του ΚΟΚ
- Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται τελωνεία και λιμάνια
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 20 μηνών σε καταδικασμένο για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
- Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα
- Κεραμέσως: Θα πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα οι συντάξεις Ιανουαρίου, θα είναι αυξημένες κατά 2,4%
- Χριστούγεννα με Μπάιντεν VS Χριστουγέννων με Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών









