Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη έπειτα από περιστροφή σε ανεξέλεγκτη τροχιά, όπως ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos.
«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας προκαταρκτικής ανάλυσης, λόγω της απόκλισης των πραγματικών παραμέτρων της ώθησης από τις υπολογισμένες, το διαστημικό σκάφος Luna-25 μεταπήδησε σε τροχιά εκτός σχεδιασμού και έπαψε να υπάρχει ως αποτέλεσμα σύγκρουσης με την επιφάνεια της Σελήνης», αναφέρει η ανακοίνωση της Roskosmos.
Θυμίζουμε πως στις 11 Αυγούστου, ένας πύραυλος Soyuz με το «Luna-25» εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, ενώ στις 16 του μήνα εισήλθε στην τροχια της Σελήνης.
Το ρωσικό διαστημικό όχημα ήταν προγραμματισμένο να προσεδαφιστεί στον νότιο πόλο της Σελήνης τη Δευτέρα -λένε- με σκοπό να αναζητήσει παγωμένο νερό.
(απεμπε-EPA-ROSCOSMOS STATE SPACE CORP. photo0
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- 67χρονος έχασε τη ζωή του στα Χανιά – Το ΙΧ εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό δεκάδων μέτρων
- Σοκ στις ΗΠΑ: 19χρονη έπεσε και σκοτώθηκε ενώ εξερευνούσε το “Εργαστήριο Hawkins” του Stranger Things
- Θεσσαλονίκη: Άνοιξε προσωρινά το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων
- Μπλόκα αγροτών: Μετ΄ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα
- Οι «θολωμένοι» χάρτες της Ουκρανίας που έγιναν viral σε στρατιωτική ενημέρωση του Πούτιν, vid
- H Μπριζίτ Μπαρντό είχε ερμηνεύσει τραγούδια του Γιάννη Σπανού, vid
- Στολισμένο… αυτοκίνητο εθεάθη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, vid
- Εκτεταμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας σε 6 νομούς της Κ. Μακεδονίας
- Βίντεο -σοκ από Τουρκία: Κυνήγησε τη γυναίκα του μέσα στο νοσοκομείο και την πυροβόλησε!
- Β. Κικίλιας: «Διαχρονικός μοχλός ανάπτυξης η ναυτιλία»









