Η Λιθουανία θα κλείσει δύο από τις έξι διελεύσεις στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, εξαιτίας των ανησυχιών που εγείρει στο Βίλνιους η παρουσία μισθοφόρων της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ στη γειτονική της χώρα, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο λιθουανός υφυπουργός Εσωτερικών.
«Ετοιμάζουμε την απόφαση κλεισίματος δυο σημείων ελέγχου», αυτών στο Σούμσκο και στο Τβιρέτσους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρνόλντας Αμπραμάβιτσους, διευκρινίζοντας πως επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.
Η Λευκορωσία, σύμμαχος της Μόσχας, υποδέχθηκε μισθοφόρους της Βάγκνερ μετά τη βραχύβια ανταρσία τους εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας.
Οι ηγέτες της Λιθουανίας και της Πολωνίας, κρατών μελών του NATO, εκτίμησαν αυτή την εβδομάδα πως στη λευκορωσική επικράτεια βρίσκονται περίπου 4.000 από τους μισθοφόρους της.
Οι δυο χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από κοινού στο πλήρες κλείσιμο των συνόρων τους με τη Λευκορωσία, επικαλούμενες ανησυχίες πως μαχητές της Βάγκνερ μπορεί να περάσουν στα εδάφη τους παριστάνοντας τους μετανάστες, ή να επιδοθούν σε άλλες προκλήσεις.
Πολωνία και Λιθουανία ύψωσαν φράκτες κατά μήκος των συνόρων τους με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία, κατηγορώντας Μινσκ και Μόσχα πως ενορχήστρωναν μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό να την αποσταθεροποιήσουν.
(απεμπε – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας
- Υπουργικές ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι για τους αγρότες
- Όσα πρέπει να ξέρετε για το Δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
- Για ποιούς ανακοινώθηκαν εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την περίοδο των Χριστουγέννων
- Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ
- Ελληνικό σκάφος γεμάτο κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό, ξεκίνησε από τη Νέα Μηχανιώνα
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και ΕΕ: Αυτό είναι το πρώτο βήμα αντίδρασης της Μόσχας
- Γάζα: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ σχετικά με το σχέδιο Τραμπ
- Είναι ένας «από τους ακρογωνιαίους λίθους» για να επιλυθεί το ουκρανικό ζήτημα – Ξεκάθαρη η Μόσχα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,1% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο του 2025
Κύρια Θέματα









