Τα σκυλιά και οι γάτες συστηματικά τα τελευταία χρόνια στειρώνονται και “εξαφανίζονται” με στόχο την μείωση έως και την εξαφάνιση του πληθυσμού τους.
Θυμηθείτε οπωσδήποτε ΕΔΩ τον πραγματικό λόγο που γίνονται όλα αυτά.
Από την Πέμπτη, δημοτικοί υπάλληλοι της ινδικής πρωτεύουσας άρχισαν να μαζεύουν τους αδέσποτους σκύλους και να τους μεταφέρουν σε κέντρα στείρωσης. «Όλα τα αδέσποτα που θα μαζευτούν θα τα φυλάξουμε μέχρι το τέλος του προγράμματος» ανέφερε ο δήμος.
Το «κυνήγι των αδέσποτων» επικεντρώνεται κυρίως γύρω από ξενοδοχεία και τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Κόκκινο Φρούριο. Λένε ότι εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα “εξωραϊσμού” της πρωτεύουσας, αφότου η Ινδία ανέλαβε την προεδρία της G20, πέρσι. Οι αρχές αυτές της μεγαλούπολης των 30 εκατομμυρίων κατοίκων κατέστρεψαν παράνομες παραγκουπόλεις στον τομέα όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος του Σεπτεμβρίου και επανασχεδίασαν τους κυριότερους οδικούς άξονες της πόλης.
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον αριθμό των αδέσποτων σκύλων στο Νέο Δελχί ανάγονται στο 2012: τότε ξεπερνούσαν τις 60.000. Οι τοπικές αρχές προχωρούσαν ανά τακτά διαστήματα σε εκστρατείες στείρωσής τους, ώστε να ελέγξουν τον αριθμό τους, όμως οι αγέλες των σκύλων χαρακτηρίζονται ως ένα σημαντικό πρόβλημα, ιδίως στα πάρκα της πόλης.
Μιλούν για επιθετικότητα των σκύλων – Θα ζητήσουν σύντομα την πλήρη εξαφάνισή τους;;;
Συχνά τα ινδικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για επιθέσεις σκύλων σε ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Το 2018, οργισμένοι χωρικοί σκότωσαν 13 αδέσποτα σκυλιά στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, αφού εκείνα επιτέθηκαν και σκότωσαν τρία μικρά παιδιά.
Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιτ Άσαρ, της οργάνωσης προστασίας των ζώων PETA, εμφανίστηκε ανήσυχος για την επιθετικότητα που μπορεί να αναπτύξουν οι αιχμαλωτισμένοι σκύλοι. «Δεν έχουν συνηθίσει να τα πιάνουν, ιδίως με δίχτυα… Την επόμενη φορά που θα τα πλησιάσει ένας άνθρωπος μπορεί να αντιδράσουν αμυνόμενα, επειδή φοβούνται», εξήγησε.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρώσεις κατά Ιρανών αξιωματούχων επιβάλλει η Ε.Ε.
- Πλεύρης για μπούρκα: Μελετούμε το ρυθμιστικό πλαίσιο άλλων χωρών
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Την αναγνώριση ελαφρυντικών για πέντε καταδικασθέντες αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο
- Το αρχαιότερο ποτό του κόσμου επιστρέφει στο προσκήνιο – Οι νέες εκδοχές του γίνονται τάση
- Ο Ερντογάν ζητά το τέλος του πολέμου στην Μέση Ανατολή «πριν επιδεινωθεί και πυρπολήσει ολόκληρη την περιοχή»
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Συνεχίζονται έως τις 14/3 οι αιτήσεις για τις έκτακτες προσλήψεις ενίσχυσης του κτηνιατρικού μηχανισμού
- Σε συνεχή επαφή με το Ιράν η Μόσχα, την ώρα που καταγγέλλει εμπλοκή Βρετανών σε φονικό χτύπημα εντός Ρωσίας
- Η πρώτη ρομποτική διαστοματική επέμβαση θυρεοειδούς στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός
- Έως τις 13/3, οι ανανεώσεις εγγραφής στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών
- Καταγγελία περιστατικού βίας σε βάρος μαθητή δημοτικού στη Ρόδο – Τον ανάγκασαν να πιει νερό από τουαλέτα









