Μέσα στον Αύγουστο θα τοποθετηθεί σε πλήρη λειτουργεία, καλύπτοντας χιλιάδες στρέμματα γύρω από τη Θεσσαλονίκη.
«Το μόνο που μένει είναι η ρευματοδότηση. Θα μπει και στα υπόλοιπα δάση της κεντρικής Μακεδονίας, όπου είναι η Σιθωνία-Κασσάνδρα στην Χαλκιδική καθώς επίσης και στην Πιερία και το Κιλκίς. Όπου έχουμε δηλαδή πευκοδάσος στην κεντρική Μακεδονία», ήταν τα λόγια Προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, μιλώντας στο OPEN.
Όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά το ΕΛ σε σχετικό άρθρο για την…μεγάλη πρωτοπορία:
“Στο λεπτό θα εντοπίζει τη φωτιά στο Σέιχ Σου το ραντάρ που τοποθετείται στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και είναι το πρώτο αυτού του είδους που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα.
Το ραντάρ θα ανιχνεύει τον καπνό από το παραμικρό περιστατικό πυρκαγιάς σε όλη την επιφάνεια του δάσους που «αγγίζει» τα τριάντα χιλιάδες στρέμματα ενώ άμεσα θα δίνει σήμα συναγερμού σε οθόνη που θα εγκατασταθεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Μάλιστα η είδηση σχολιάζεται με…θετικά λόγια από τους πολίτες στα social media, οι οποίοι για ακόμα μία φορά αδυνατούν να δουν τη «φάκα».”
Αναρωτιόμαστε αν στο μέλλον, τυχόν πιο εξελιγμένες μορφές τέτοιων ραντάρ, μέσα στις NO HUMAN ZONES, θα μπορεί να εντοπίζει κι άλλα πράγματα και όχι μόνο καπνούς ή εστίες θερμότητας.
Δείτε το πως μοιάζει:
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δυο άνδρες
- Αναφορές για πλήγματα με βρετανικούς πυραύλους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, vid
- Τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
- Ζαχάροβα: Οι λαοί της Ευρώπης κουράστηκαν να δίνουν τα λεφτά τους στον Ζελένσκι, vid
- Τραγωδία στο Νησέλλι Ημαθίας: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο
- Ληστές για κλάματα: Πήραν το ΑΤΜ… όμηρο, vid
- Το χριστουγεννιάτικο μετρό στη Μόσχα είναι το κάτι άλλο, vid
- KKE για αγρότες: «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση… είναι βέβαιο ότι θα φάει τα μούτρα της»
- Ποιός ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» βάζοντας τον… Αλλάχ μέσα;
- Μόσχα: Υπάρχει «αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα









