Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Δύση τροφοδοτεί “τις φλόγες του πολέμου” υποστηρίζοντας την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, και πως τα δυτικά όπλα που χορηγούνται στην Ουκρανία “καίγονται καλά” στο πεδίο της μάχης, αδυνατώντας να διασπάσουν τη γραμμή του μετώπου (1ος λόγος).
Οι δηλώσεις του Πούτιν μεταδόθηκαν από την τηλεόραση κατά την έναρξη διαδικτυακής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης την Πολωνία ότι έχει εδαφικές φιλοδοξίες στην πρώην Σοβιετική Ένωση, και είπε πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της στενής συμμάχου της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον της Ρωσίας.
«Η Ρωσία θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Η Πολωνία έλαβε σημαντικό μέρος των δυτικών εδαφών της χάρη στη Σοβιετική Ένωση και την απόφαση του Ιωσήφ Στάλιν. Το έχει προφανώς ξεχάσει, αλλά η Μόσχα είναι έτοιμη να της υπενθυμίσει ότι τα δυτικά εδάφη της σημερινής Πολωνίας είναι στην πραγματικότητα το δώρο του Στάλιν στους Πολωνούς».
Τι άλλο δήλωσε ο «Τσαρ Βλαντ» νωρίτερα σήμερα:
«Είναι σαφές ότι οι δυτικοί “χειριστές“ του πολέμου για λογαριασμό του Κιέβου είναι πολύ απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα της αντεπίθεσης. Το Κίεβο δεν επωφελείται από την παροχή βοήθειας από προμήθειες όπλων και ξένους μισθοφόρους και συμβούλους. Αδυνατεί να διαρρήξει το μέτωπο του ρωσικού στρατού.
Οι σχηματισμοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υπέστησαν τεράστιες απώλειες, δεκάδων χιλιάδων ανδρών κατά την αντεπίθεσή τους.
Οι παραγωγικές δυνατότητες στη Δύση δεν είναι σε θέση να αναπληρώσουν την κατανάλωση εξοπλισμού από το Κίεβο, χρειάζονται πόρους και χρόνο».
Σύμφωνα με τον ίδιο η κοινωνία απογοητεύεται σταδιακά με την κατάσταση, όχι μόνο η ουκρανική, αλλά και η δυτική (2ος λόγος).
«Στην Ευρώπη, η κοινή γνώμη αλλάζει, ή καταλαβαίνουν ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία οδηγεί σε αδιέξοδο».
(απεμπε-EPA-Sputnik pool photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όταν θες να πιλοτάρεις…οπωσδήποτε! Το αστείο βίντεο της ημέρας
- Κυβέρνηση για πόλεμο και ακρίβεια: Εφόσον χρειαστεί θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα εργαλεία τους πολίτες
- Το σόου συνεχίζεται! Ο Ιρανός πρόεδρος ζητά… συγγνώμη από γειτονικά κράτη
- Νέο ντοκιμαντέρ για τους Red Hot Chili Peppers εστιάζει στον αείμνηστο κιθαρίστα Χίλελ Σλόβακ
- Ο «Ελ Γριέγο Καράτα» και το ταξίδι προς τις ελληνικές ρίζες του!
- Ιρανικές δυνάμεις σε Αμερικανούς: «Σας περιμένουμε στο Στενό του Ορμούζ»
- H επιστολή ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας στην…Μαντόνα εγινε viral
- Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι στοχοθέτησαν “αυτονομιστές ομάδες” στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Εκρηκτική η 2η σεζόν του Daredevil: Born Again: Δείτε το τρέιλερ, vid
- Συνεχίζονται οι επαναπατρισμοί Ελλήνων πολιτών από τη Μ. Ανατολή









