Οι ενεργοί χρήστες του internet banking, δηλαδή αυτοί που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μια εγχρήματη συναλλαγή το τελευταίο 12μηνο, ανήλθαν το 2022 σε 3,8 εκατ. και το 66% αυτών έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία συναλλαγή κάθε μήνα.
Επίσης, οι ενεργοί χρήστες του mobile banking ξεπέρασαν τα 5,1 εκατ. και το 55% αυτών έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία συναλλαγή κάθε μήνα.
Σχεδόν το 40% των μεταφορών χρημάτων πραγματοποιείται πλέον μέσω εφαρμογών mobile banking, αναδεικνύοντας το κινητό ως κυρίαρχο για την πραγματοποίηση πληρωμών.
Χρήση πλαστικού χρήματος
Παράλληλη είναι και η αύξηση στη χρήση του πλαστικού χρήματος μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, με
- Τον αριθμό των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών να ανέρχεται στο 1,88 δισ., καταγράφοντας αύξηση κατά 20% συγκριτικά με το 2021.
- Την αξία των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών να φτάνει τα 58,8 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 23% σε ετήσια βάση, ενώ η μέση αξία της κάθε συναλλαγής διαμορφώνεται στα 31 ευρώ.
- Αυξημένη κατά 9% ήταν την περασμένη χρονιά και η αξία των αναλήψεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω ATM, μια τάση που επανέκαμψε μετά την πανδημία, όταν οι αναλήψεις είχαν μειωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Να σημειωθεί ότι η χρήση των καρτών έχει υπερτριπλασιαστεί τα έξι τελευταία χρόνια, φθάνοντας από τα 505 εκατ. συναλλαγών το 2017 στο 1,88 δισ. συναλλαγών κατά το έτος 2022. Επιπλέον η συμμετοχή τους στον συνολικό τζίρο των ηλεκτρονικών πληρωμών έχει διευρυνθεί και αντιπροσωπεύουν το 69,5% των συνολικών ηλεκτρονικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται στη χώρα, έναντι 49,3% που αντιπροσωπεύουν στην Ευρωζώνη και 52% στις χώρες της Ε.Ε.
(με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειρουργείο από απόσταση 2.400 χιλιομέτρων: Όταν ο γιατρός βρίσκεται σε άλλη χώρα
- Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το Ισραήλ
- Ιρανός ΥΠΕΞ: «Οι ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνες για την κλιμάκωση των ενεργειών μας
- Super League: Πέρασε στην κορυφή η ΑΕΚ και περιμένει το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ
- Ιράν: Κράτη που φιλοξενούν βάσεις των ΗΠΑ δεν θα γνωρίσουν ειρήνη
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο στρατιωτικό συνασπισμό “για την εξάλειψη των καρτέλ”
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Ο Καναδός πρωθυπουργός συνάντησε τη «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας και γιόρτασε τα γενέθλιά της, vid
- Χρυσοχοΐδης: Μεγάλη σημασία έχει η προστασία κρίσιμων υποδομών όπως το νερό και οι τηλεπικοινωνίες
- Λίγο γέλιο μέσα στη μαυρίλα: Επικό ΒΙΝΤΕΟ εν μέσω πολέμου έγινε viral









