Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανήρτησε στο Facebook την Τρίτη ότι η Ουγγαρία και η Λατινική Αμερική έχουν μια στάση υπέρ της ειρήνης σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και θέλουν ο πόλεμος να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.
«Ο περισσότερος κόσμος έχει κουραστεί από τον πόλεμο. Σήμερα, επιχειρηματολογήσαμε για άμεση κατάπαυση του πυρός και ειρήνη, και αυτή τη φορά ενώθηκαν μαζί μας οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής!». έγραψε ο Orbán στο Facebook μετά την συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (EU-CELAC) στις Βρυξέλλες.
Αν και η υπέρ της ειρήνης στάση του Ορμπάν είναι μια μη δημοφιλής θέση στην Ευρώπη, έχει βρει ευρεία υποστήριξη από κράτη σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Κίνας και χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Η Κίνα, για παράδειγμα, έχει προτείνει ένα ειρηνευτικό σχέδιο που έχει υποστηρίξει η Ουγγαρία.
Εντός της Λατινικής Αμερικής, υπάρχουν πολλά έθνη άμεσα ευθυγραμμισμένα με την Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας και της Κούβας, αλλά γενικότερα, υπάρχουν πολλά περισσότερα έθνη που αμφισβητούν την δυτική πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία και έχουν ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός, καθώς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ξεκίνησαν τον πόλεμο!!!
Χώρες όπως η Βραζιλία και το Μεξικό αρνήθηκαν επίσης να στηρίξουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι προς το οικονομικό τους συμφέρον.
Αυτό βλέπουν οι Δυτικοί και θέλουν άμεσα είτε να επεκτείνουν τον πόλεμο, είτε να βρεθεί προσωρινή λύση στην Ουκρανία! Διακαής πόθος τους η ανατροπή Πούτιν και, ει δυνατόν, η σύλληψή του!
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το 2025 με γέλιο! Νέο βίντεο με τα παρασκήνια του επικού τρέιλερ για τα 100 χρόνια
- Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Στα “λευκά” Πάρνηθα, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πεντέλη αλλά και Εύβοια, vid
- Παπασταύρου: Οι 10 +1 δράσεις του ΥΠΕΝ το 2025 – Ενεργειακές συμφωνίες και «Απάτητα Βουνά» ανάμεσά τους
- Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ευχές με πολίτες και επαγγελματίες για καλή χρονιά αντάλλαξε ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Nα αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, στηριζόμενοι σε όσα μας ενώνουν
- Το εορταστικό μήνυμα του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ προκαλεί «πονοκέφαλο» στους διεθνιστές
- Απολογισμός Τσιάρα για το 2025: Σήμερα κλείνει μια δύσκολη χρονιά, ο πρωτογενής τομέας δοκιμάστηκε έντονα
- Υπ. Ανάπτυξης: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ









