Ειδικότερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «σύμφωνα με διεθνή δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, οι ισραηλινοί της Intellexa είχαν αναπτύξει τέτοια σχέση με την ελληνική κυβέρνηση που έστελναν στην ΕΥΠ και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμη και διορθώσεις επί προσχεδίου Μνημονίου Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, αποκαλύπτεται πως ο ίδιος ο Ισραηλινός δημιουργός του Predator διέμενε σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας πρώην βουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας το οποίο μίσθωνε όχι η Intellexa, αλλά γνωστός έμπορος όπλων, ο οποίος είχε μεσολαβήσει και για τη μίσθωση των γραφείων της Intellexa στο Ελληνικό».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «πλέον τα στοιχεία είναι συντριπτικά», ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία» και ότι «η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει το έργο της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών και να προσωποποιήσει τις ποινικές ευθύνες».
Επιπλέον, καλεί τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης «να ζητήσει την επιτάχυνση των ερευνών και να επικουρήσει τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών» και σημειώνει ότι «παράλληλα, θα πρέπει να διασφαλισθεί πως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα ολοκληρώσουν ανεμπόδιστα τις έρευνες τους».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει το έργο “Ο Χριστός στον Σταυρό”
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
- Μπορεί να το ζήσουμε και αυτό; Τι συζητιέται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας
- Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών των Πανεπιστημίων
- Δύο ουκρανικά drones φέρονται να επιτέθηκαν σε σημαντικό ρωσικό πετροχημικό συγκρότημα
- Περού: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα δελφινιού ηλικίας 12 εκατομμυρίων ετών
- Μητσοτάκης από Λήμνο για ΦΠΑ σε νησιά κάτω το 20.000 κατοίκων: «Νομίζω ότι διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία»
- Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο
- Πιέζεται ο Μακρόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
