Πρόκειται για ένα θέμα από την…σκοτεινή τριετία της κορωνοχούντας, που έθαψαν για τα καλά τα «έγκριτα» ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη, αλλά το ΕΛ είχε ασχοληθεί εκτενώς.
Σήμερα, εν έτει 2023, οι Ρώσοι, μέσω της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα, το ξαναθυμήθηκαν, θέτοντας ορισμένα “καυτά” ερωτήματα.
Γιατί άραγε;;
Δείτε τι έγραψε:
«Προφανώς, όλες οι προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ρίξει φως στη διαφθορά στις Βρυξέλλες και στις μηχανορραφίες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τα εμβόλια απέτυχαν. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν δύο βασικά ερωτήματα:
1) Πώς συνέβη το ολοκαίνουργιο αμερικανικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό Pfizer να καταχωρηθεί και να εγκριθεί εντός της ΕΕ σε χρόνο ρεκόρ;
2) Σε τι συμφώνησαν κρυφά η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, και ο επικεφαλής της Pfizer, Albert Burla;
Σήμερα, αυτά τα δύο λασπωμένα ποτάμια συγχωνεύονται σε μια τεράστια και σκοτεινή θάλασσα διαφθοράς που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το Politico αναφέρει: ο μόνος μηχανισμός που θα μπορούσε να πει στο κοινό τι και πώς δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της «κορωνοκρίσης» κατέληξε στο κενρό.
Όλα αυτά είναι γνωστά, και αυτό χάρη σε «διαρροές υπό συνθήκες πλήρους εμπιστευτικότητας»: στις 30 Μαΐου, ο Pierre Delso, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης Υγείας (HERA), παρείχε στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λεπτομέρειες σχετικά με τις ενημερώσεις στη σύμβαση της ΕΕ του 2021 για την προμήθεια εμβολίων Pfizer/BioNTech. Η ΕΕ έχει συσσωρεύσει ένα κολοσσιαίο πλεόνασμα εμβολίων και η HERA προσπάθησε να μειώσει τους όρους της σύμβασης. Τίποτα άλλο.
Η ατμόσφαιρα μυστικότητας είναι εντυπωσιακή: οι συμμετέχοντες δεν επιτρεπόταν να κρατούν σημειώσεις ή να φέρουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην αίθουσα συνεδριάσεων με τον επικεφαλής αυτής της φαινομενικά ανοιχτής δομής. Η οργάνωση της εκδήλωσης κρατήθηκε μυστική ακόμη και από άλλους νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μάλλον, υπήρχε κάτι να κρύψει από το κοινό, το οποίο είχε γεμίσε με τις δόσεις ενός αμερικανικού εμβολίου.
Τελικά, σύμφωνα με το Politico, όλα ηρέμησαν. Το σχέδιο ψηφίσματος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδείχθηκε ανώδυνο: “εκφράζει τη λύπη του για την έλλειψη διαφάνειας στις κοινές συμφωνίες προμηθειών που συνήψε η Επιτροπή με τις φαρμακευτικές εταιρείες”, αλλά αμέσως λέει ότι αυτή η έλλειψη διαφάνειας “δικαιολογείται από τον σεβασμό του δικαιώματος στην εμπιστευτικότητα”.
Και αυτό είναι όλο.
Αυτός είναι όλος ο αγώνας κατά της διαφθοράς.
Την επόμενη φορά που ο πατέρας του Χάντερ Μπάιντεν ή κάποιος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή το Συμβούλιο της ΕΕ θα πει κάτι για τη διαφθορά, θα τους στείλουμε έναν σύνδεσμο προς το δικό τους συμπέρασμα: η έλλειψη διαφάνειας δικαιολογείται από τον σεβασμό του δικαιώματος στην εμπιστευτικότητα.
Κανείς δεν θα επιστρέψει τα χρήματα στους Ευρωπαίους. Καθώς και η εμπιστοσύνη μας στις δυτικές αξίες, οι οποίες σήμερα διακυβεύονται αμετάκλητα».
(απεμπε-EPA-Reuters pool photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
Κύρια Θέματα

















