Σύμφωνα με την ESA, όλα ξεκίνησαν όταν μια διεθνής ομάδα, με τη βοήθεια δύο Ισλανδών ειδικών της Διαστημικής Υπηρεσίας, έφτασε στο Lambahraun της Ισλανδίας. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτοι λόφοι, αμμόλοφοι και ογκόλιθοι οι οποίοι παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με την περιοχή του Άρη που εξερευνά το Perseverance, και συγκεκριμένα με τον κρατήρα Jezero.
Το έδαφος στο οποίο έχουν εστιάσει οι ειδικοί στην Ισλανδία ξεχωρίζει για το χρώμα του, το οποίο προκύπτει από το σκούρο χρώμα των βράχων που εκτοξεύονται, κατά τη διάρκεια ηφαιστειακών εκρήξεων.
Το ηφαιστειακό έδαφος, οι ψυχρές θερμοκρασίες και η αραιή βλάστηση κάνουν την περιοχή παρόμοια με αυτή του Άρη. Αυτές οι συνθήκες έπαιξαν ρόλο ώστε στην Ισλανδία να αναζητούνται δείγματα τα οποία θυμίζουν τον Κόκκινο Πλανήτη.
Η έρευνα γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας Mars Sample Return. Τα πιο πολλά από τα ισλανδικά δείγματα βρίσκονται τώρα στο Πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία, από όπου θα αποσταλούν σε διάφορα μέρη του κόσμου για δοκιμές. Τα αρειανά δείγματα, από την άλλη, θα σταλούν στο Mars Sample Receiving Project.
(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»
- Απόστολος Τζιτζικώστας: Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευθύνης
- Εκπληκτικό εύρημα σε μουμιοποιημένη γυναίκα 2.500 ετών στη Ρωσία: Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο σαγόνι, λένε επιστήμονες
- Το Ιράν θα μπορούσε να αναλάβει δράση στο Στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ αν δεχτεί πρόκληση, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Ποια χαρακτηριστικά κάνουν ορισμένους πλανήτες “καλύτερους” για να φιλοξενήσουν ζωή εκτός της Γης, σύμφωνα με μελετητές
- Το Ισραήλ αναφέρει ότι έπληξε στο Ιράν κέντρο ερευνών για στρατιωτικά υποβρύχια
- Δανία: Ο βασιλιάς ανέθεσε στη Μέτε Φρεντέρικσεν να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
- Κατώτατος μισθός: Tο ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
- Κίνδυνος για την «χειρότερη βιομηχανική κρίση» λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ICC









