Η συμμαχία ΟΠΕΚ+, που περιλαμβάνει τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και συμμάχους τους –συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας— εφαρμόζουν περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου από τον Νοέμβριο.
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι μεγαλύτερες στον κόσμο χώρες εξαγωγής πετρελαίου, προχώρησαν τη Δευτέρα σε μεγαλύτερες περικοπές στην προσφορά του αργού σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν ανοδικά τις τιμές.
Ωστόσο η κίνηση οδήγησε μόνο πρόσκαιρα την αγορά σε άνοδο. Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ κατέγραψαν πτώση άνω του 1% στα 75,30 δολάρια το βαρέλι.
«(Αυτή η τελευταία προσθήκη περικοπών στην παραγωγή) είναι αρκετή για να αξιολογηθεί η αγορά και να επικεντρωθεί κανείς στην ισορροπία της αγοράς», δήλωσε ο Μαζρούι σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θα συνεισφέρει στις νέες περικοπές.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Δύο σκληροπυρηνικοί κληρικοί καλούν για την ταχεία επιλογή ενός νέου ανώτατου ηγέτη
- Καραμανλής: Η γήρανση του πληθυσμού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής περιφέρειας
- Κένυα: Τουλάχιστον 10 άνθρωποι πνίγηκαν από τις ξαφνικές πλημμύρες στο Ναϊρόμπι, vid
- Ρεκόρ εσωτερικού τουρισμού στην Κίνα το 2025 και στο φετινό Φεστιβάλ της Άνοιξης – Αστρονομικοί οι αριθμοί
- Δήλωση Κ. Τασούλα για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Λ. Πετρούνια
- Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! “Ασημένιος” στο Μπακού
- Η στιγμή που ιρανικό drone χτυπάει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμιο στον πλανήτη, vid
- Διέσωσαν ελέφαντα που παγιδεύτηκε σε πηγάδι βασιζόμενοι στην αρχή του Αρχιμήδη, vid
- Flyover: Σε ποιά σημεία κλείνει σήμερα ο Περιφερειακός Θεσσαλονίκης – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
- Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός, Χρήστος Βαλαβανίδης









