Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον λέγεται ότι εκτροχίασε ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πέρυσι κατόπιν εντολής της Ουάσιγκτον, προκειμένου να συνεχιστεί η σύγκρουση.
Αυτό εξηγεί ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ σε συνέντευξή του στο NBC5.
Όπως αναφέρει:
«Όπως γνωρίζουμε τώρα, οι Ρώσοι υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία με τον Ζελένσκι τον Απρίλιο του 2022, αλλά ο Λευκός Οίκος χρησιμοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον για να σαμποτάρει αυτή την συμφωνία. Θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει την σύγκρουση».
Σύμφωνα με τον Κένεντι, ως αποτέλεσμα του πολέμου, 350.000 Ουκρανοί έχουν ήδη πεθάνει στο πεδίο της μάχης.
Ο πολιτικός εξηγεί:
“Οι ΗΠΑ πρέπει να απομακρυνθούν από αυτόν τον συνεχή πόλεμο που ήταν αναπόσπαστο μέρος της καριέρας του Προέδρου Μπάιντεν. Από το 2001, έχουμε ξοδέψει 8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε άχρηστους πολέμους και αυτά τα χρήματα έχουν αφαιρεθεί από τις τσέπες της μεσαίας τάξης.”
Ο Κένεντι συνεχίζει λέγοντας ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, σκοπεύει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και να τερματίσει την σύγκρουση.
photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Δύο σκληροπυρηνικοί κληρικοί καλούν για την ταχεία επιλογή ενός νέου ανώτατου ηγέτη
- Καραμανλής: Η γήρανση του πληθυσμού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής περιφέρειας
- Κένυα: Τουλάχιστον 10 άνθρωποι πνίγηκαν από τις ξαφνικές πλημμύρες στο Ναϊρόμπι, vid
- Ρεκόρ εσωτερικού τουρισμού στην Κίνα το 2025 και στο φετινό Φεστιβάλ της Άνοιξης – Αστρονομικοί οι αριθμοί
- Δήλωση Κ. Τασούλα για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Λ. Πετρούνια
- Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! “Ασημένιος” στο Μπακού
- Η στιγμή που ιρανικό drone χτυπάει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμιο στον πλανήτη, vid
- Διέσωσαν ελέφαντα που παγιδεύτηκε σε πηγάδι βασιζόμενοι στην αρχή του Αρχιμήδη, vid
- Flyover: Σε ποιά σημεία κλείνει σήμερα ο Περιφερειακός Θεσσαλονίκης – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
- Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός, Χρήστος Βαλαβανίδης









