Λίγο μετά τις 5:30 ξεκίνησε η συνομιλία του επί σκηνής με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.
Τη συζήτηση προλογίζει η Σοφία Κουβελάκη, ιδρύτρια και γενική διευθύντρια της “The HOME Project” μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που φροντίζει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στην Ελλάδα. H κυρία Κουβελάκη συμμετείχε το 2020 στο πρόγραμμα «Obama Foundation Leaders.»
Στην εκδήλωση παραβρίσκονται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζόρτζ Τσούνης κ.α.
Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα Νιάρχος έχει υποστηρίξει τόσο την κατασκευή του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα στο Σικάγο, όσο και την υλοποίηση του προγράμματος «Obama Foundation Leaders.»
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία διεθνή επίσκεψή του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του το 2016, οπότε είχε εκφωνήσει από το βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια ομιλία – ορόσημο για το ιδεώδες της Δημοκρατίας.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:απεμπε-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο κύμα ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στην Τεχεράνη
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά – Ταυτοποιήθηκε το δεύτερο πρόσωπο που ήταν παρών στο επεισόδιο
- Ρόδος: Στο νοσοκομείο 15χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δικογραφία σε βάρος του καταστηματάρχη
- Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα καύσιμα – Πότε θα ισχύσουν, ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι
- ΠΑΣΟΚ για νέα μέτρα: Η ειδική στήριξη για τη βενζίνη η οποία ανακοινώθηκε, δεν επαρκεί
- Ο Τραμπ τώρα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν «σημαντικά σημεία συμφωνίας» σε συνομιλίες με το Ιράν
- Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια
- Φορτώνουν με νέο σκάνδαλο τον δεξιό Όρμπαν λίγο πριν τις εκλογές: «Σοβαρή επίθεση εναντίον της Ουγγαρίας»
- Πρόσκληση στον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο για συνάντηση στον Λευκό Οίκο μελετά ο Τραμπ
- Οι Ιρανοί διαψεύδουν τον Τραμπ: Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τις ΗΠΑ









