τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του ΚΚΕ στο πρόστιμο που τού επιβλήθηκε από τον δήμο.
Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι ο Δήμος Αθηναίων απέκτησε τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο για αφισορύπανση μετά την αλλαγή που έφερε η δημοτική αρχή στον κανονισμό καθαριότητας της πόλης, μέσα στο 2022. «Μέχρι τότε ο δήμος δεν μπορούσε να επιβάλει πρόστιμα γιατί πολύ απλά απαγορευόταν βάσει του κανονισμού του» είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία είσπραξης ανέφερε ότι οι παραβάτες μπορούν να υποβάλουν ένσταση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οφείλουν να πληρώσουν τα πρόστιμα, «ειδάλλως ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προβεί μέχρι και σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ή κατάσχεση εις χείρας τρίτου». Και προσέθεσε: «Αυτό που ισχύει για όποιον χρωστά κλήσεις στον δήμο, δεν θα το κάνουμε για ένα πολιτικό κόμμα το οποίο ρυπαίνει ολόκληρη την πόλη;»
Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε ότι ήδη από την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία, ο δήμος είχε ενημερώσει όλα τα κόμματα. Ανέφερε ότι η επιβολή των προστίμων δεν είναι “πυροτέχνημα” και ότι χρειάζεται και από την πλευρά του δήμου «συνέχεια και συνέπεια» διότι αφορά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μάχη νοοτροπιών».
«Μην κάνουμε το λάθος επειδή είμαστε δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές να το δούμε ιδεολογικά ή πολιτικά. […] Αυτή είναι μια μάχη νοοτροπιών, είναι μια μάχη κοινωνικής συνείδησης. Γνωρίζουμε ότι θα τη δώσουμε και ότι θα χρειαστεί ενδεχομένως χρόνο, αλλά χρειάζεται συνέπεια από πλευράς δήμου. Δεν μπορεί απλώς να μπούμε σε μια λογική πυροτεχνήματος, “σήμερα είπαμε, αύριο ξείπαμε” και προχωράμε μπροστά. […] Σας διαβεβαιώ ότι όποιο κόμμα παραβεί τον κανονισμό καθαριότητας, είτε αυτό προέρχεται από τη δεξιά είτε από την αριστερά, θα τού επιβληθεί πρόστιμο».
Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων διερωτήθηκε αν κάποιο κόμμα πιστεύει ότι είναι υπεράνω του νόμου και επανέλαβε ότι ο δήμος έχει διαθέσει -ατελώς- σημεία στην πόλη στα οποία τα κόμματα μπορούν να προβάλλονται κατά την προεκλογική περίοδο.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι φιλοδυτικοί κατέβηκαν ξανά στους δρόμους της Γεωργίας με σημαίες της Ε.Ε. και της Ουκρανίας, vid
- Σ. Ζαχαράκη: Υπεγράφη η απόφαση για τη μελέτη στατικής επάρκειας του κεντρικού συγκροτήματος του ΟΠΑ
- Γροιλανδία: Πως σχολιάζει η Κοπεγχάγη τον διορισμό Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου
- Δείτε σε ποιό μέρος της Ευρώπης βρίσκεται ένα από τα ψηλότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα του κόσμου, vid
- Βρετανία: Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να προληφθούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ενήλικες γρονθοκόπησαν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ επειδή τους ενοχλούσε το τύμπανό του
- Αναβολή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – Mercosur: Μικρή νίκη για τους αγρότες
- Δυτ. Μακεδονία: Σε 24ωρο αποκλεισμό η Μπάρα Σιάτιστας -Από παρακαμπτήριο ΙΧ και λεωφορεία
- «Την επόμενη φορά στη Μόσχα»: Η μπλούζα του συμβούλου του Πούτιν από τις ΗΠΑ τα λέει όλα
- Σε μία ακόμα περιοχή υπάρχουν θετικά νέα για τους Ρώσους









