Η υπογραφή ακολουθεί την εντολή προς όλες τις “εθελοντικές ομάδες” να υπογράψουν συμβόλαια ως την 1η Ιουλίου για να τεθούν υπό τον έλεγχο του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
Σε αντάλλαγμα, οι εθελοντές μαχητές θα έχουν τα ίδια οφέλη και την ίδια προστασία με τα τακτικά στρατεύματα, μεταξύ των οποίων και τη στήριξη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε περίπτωση τραυματισμού τους ή του θανάτου τους.
Το συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε σήμερα το υπουργείο Άμυνας ήταν με την παραστρατιωτική ομάδα Αχμάτ, που συχνά έχει χαρακτηριστεί ο ιδιωτικός στρατός του Ραμζάν Καντίροφ, του αρχηγού της Τσετσενίας.
Ο διοικητής των Αχμάτ, ο Άπτι Αλαουντίνοφ, ο οποίος συμμετείχε στην υπογραφή του συμβολαίου, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του “έχουν προετοιμάσει και στείλει δεκάδες χιλιάδες εθελοντές” στην Ουκρανία κατά τους τελευταίους 15 μήνες.
Την Παρασκευή η Μόσχα είπε ότι οι δυνάμεις Αχμάτ έχουν εξαπολύσει επίθεση κοντά στην πόλη Μαριίνκα, στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
“Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ καλό“, είπε ο Αλαουντίνοφ σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας μετά την υπογραφή της συμφωνίας.
Ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρχιστράτηγος Αλεξέι Κιμ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους Τσετσένους, εξέφρασε την ελπίδα να κάνουν το ίδιο και άλλες εθελοντικές ομάδες.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / αμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Nicki Minaj έκανε εμφάνιση – έκπληξη με την Erika Kirk: Τι είπε για τους Χριστιανούς, vid
- Θεσσαλονίκη: Εντατικοί έλεγχοι και συμβουλές της αστυνομίας στους πολίτες ενόψει των γιορτών
- Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ κι έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα
- Ποιά είναι η…”Κέιτ Μίντλετον των Ιμαλαΐων”!
- Βιβλίο επιστράφηκε σε βιβλιοθήκη των ΗΠΑ, μετά από 36 χρόνια “ταξιδιού” σε όλο τον κόσμο – Πώς κατέληξε στην Ελλάδα
- Απελπιστική κατάσταση: Ραγδαίες εξελίξεις σε σχέση με την Ουκρανία σύμφωνα με τους Ρώσους
- Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα μπλόκα – Ξεκινούν από αύριο οι διευκολύνσεις για τους εκδρομείς των εορτών
- Τουρκία: Μαθητής πυροβόλησε διευθυντή σχολείου! Σοκάρει το ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Ντέιβιντ Γκίλμορ γιορτάζει την κατάκτηση από τους Pink Floyd της κορυφής στο chart των άλμπουμ
- Ο Φιν Γούλφχαρντ θα είναι ο παρουσιαστής του πρώτου «SNL» του 2026









