ύστερα από τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφή του ουκρανικού φράγματος Καχόβκα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος.
Ο Βλαντίμιρ Σάλντο, που είναι επικεφαλής του ελεγχόμενου από τη Ρωσία τμήματος, δήλωσε ότι η στάθμη του νερού στη Νόβα Καχόβκα, την πόλη που βρίσκεται κοντά στο φράγμα, έχει τώρα υποχωρήσει κατά 3 μέτρα σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα της Τρίτης.
«Έχει ξεκινήσει η απάντληση των υδάτων και η περισυλλογή αντικειμένων από τους δρόμους», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι πάνω από 6.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πλημμυρισμένες συνοικίες της Νόβα Καχόβκα καθώς και από το Ολέσκι και το Χόλα Πρίσταν.
Ο ίδιος δήλωσε ότι με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς της ρωσικής εταιρίας υδροηλεκτρικών σταθμών RusHydro, ο Δνείπερος θα επιστρέψει στην κανονική του ροή στο τμήμα νοτίως του κατεστραμμένου υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα έως τις 16 Ιουνίου.
Ο Σάλντο κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι βομβάρδισε σημεία στα οποία είχαν καταφύγει προσωρινά πλημμυροπαθείς, λέγοντας ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω των επιθέσεων. Ανήρτησε επίσης τη φωτογραφία ενός κατεστραμμένου κτιρίου, λέγοντας ότι πρόκειται για ξενοδοχείο.
(απεμπε – απεμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ και μαχητικά της Ιαπωνίας εκτέλεσαν κοινή πτήση μετά τα γυμνάσια Κίνας-Ρωσίας
- Πανύψηλο ανθρωποειδές ρομπότ…δίνει κλωτσιές και γονατιές σε μικρότερο ρομπότ! vid
- Λαμία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν τουλάχιστον 31 drones της Ουκρανίας που κατευθύνονταν προς Μόσχα
- Με τι αντάλλαγμα θα διαθέσει η Πολωνία στην Ουκρανία τα τελευταία 14 MiG-29
- Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Κρήτη
- Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Άμεση άρση των περιορισμών κατά γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν
- Αγρότες: Παραμένει «κομμένη στα δύο» η Ελλάδα, με κλειστή την Αθηνών-Θεσσαλονίκης
- Καραϊβική: Ανησυχεί η Ουρουγουάη – Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά της Βενεζουέλας
- Σαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας









