Πώς έφτασε στη Γαλλία ο Σύριος που επιτέθηκε με μαχαίρι σε νήπια σε παιδική χαρά – Τι λέει η πρώην σύζυγός του

Ο Σύρος ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι με στόχο μικρά παιδιά στο Ανεσί είχε φθάσει στη Γαλλία πριν από οκτώ μήνες προερχόμενος από τη Σουηδία όπου ζούσε προηγουμένως, επειδή δεν κατάφερε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρώην σύζυγός του.

Η νεαρή γυναίκα, που μοιραζόταν τη ζωή της μαζί του μέχρι τον περασμένο χρόνο στη νοτιοδυτική Σουηδία, εξέφρασε αμφιβολίες για την πράξη που αποδίδεται στον Αμπνταλμασίχ Χ., 31 ετών, από τον οποίο πήρε διαζύγιο πριν από μερικούς μήνες.

“Δεν ξέρω τι του συνέβη, αυτό που μου λέτε, είναι τρομερό. Όμως δεν έχω επαφή μαζί του, δεν ξέρω πού ζει, ούτε πώς πάει ψυχολογικά“, εξομολογήθηκε η πρώην σύζυγος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί προκάλεσε έξι τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων τεσσάρων παιδιών 22 έως 36 μηνών, σε πάρκο κοντά στη λίμνη του Ανεσί (δείτε ΕΔΩ).

“Αυτός; (…) Θεέ μου, ήταν τόσο ευγενικός, δεν καταλαβαίνω”, πρόσθεσε η νεαρή γυναίκα όταν έμαθε το νέο.

Όπως είπε, η αναχώρηση του Σύρου, ο οποίος σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία είναι χριστιανός το θρήσκευμα, έχει σχέση με το γεγονός ότι “δεν κατάφερε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα”.

“Συναντηθήκαμε στην Τουρκία, ερωτευθήκαμε και ήρθαμε εδώ (στη Σουηδία). Έπειτα από δύο χρόνια, παντρευτήκαμε, αλλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα, έτσι αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. Χωρίσαμε επειδή δεν ήθελα να φύγω από τη Σουηδία”, είπε μιλώντας τηλεφωνικά στο AFP.

Η αναχώρησή του έγινε “πριν από οκτώ μήνες”, σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα, που επιβεβαίωσε ότι είχε αποκτήσει καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία.

Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι κατέγραψαν αίτημα ασύλου εκ μέρους του στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, χωρίς να δίνουν συνέχεια καθώς είχε ήδη ζητήσει, και στη συνέχεια είχε αποκτήσει, καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία.

Σε σπάνια συνομιλία που είχαν μετά την αναχώρησή του από το Τρολχάταν όπου ζούσε ο ύποπτος για την επίθεση, ο τελευταίος τής είπε ότι ζούσε “σε μια εκκλησία” στη Γαλλία.

“Δεν έχω πια πολλά νέα, έδειχνε πολύ φευγάτος. Μου τηλεφώνησε πριν από τέσσερις μήνες, έμενε σε μια εκκλησία. Αλλά δεν ξέρω πολλά περισσότερα, ήταν σε επαφή κυρίως με την οικογένειά του που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες”, εξήγησε η νεαρή γυναίκα που είναι επίσης από χώρα της Μέσης Ανατολής.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί