Το Hamburger Mary’s, ένα εστιατόριο- μπαρ στο Ορλάντο που φιλοξενεί ντραγκ σόου και άλλες εκδηλώσεις, προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα κατά του νόμου τον οποίο επικύρωσε ο ΝτεΣάντις την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο νόμος 1438 επιτρέπει στην πολιτεία να επιβάλλει πρόστιμα ή να ανακαλεί την άδεια πώλησης αλκοολούχων ποτών από οποιονδήποτε χώρο επιτρέπει σε ανήλικους να παρακολουθήσουν κάθε είδους παράσταση «περιέχει γυμνό, αναπαριστά σεξουαλικές συμπεριφορές ή συγκεκριμένες σεξουαλικές πράξεις».
«Ο νόμος δεν αφορά τα παιδιά, αφορά τη συνεχιζόμενη καταπίεση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», κατήγγειλαν οι ιδιοκτήτες του Hamburger Mary’s στο Facebook.
Στην ίδια ανάρτηση καταφέρθηκαν εναντίον άλλων πολιτικών του κυβερνήτη της Φλόριντα, όπως η απαγόρευση κάποιων βιβλίων αλλά και μαθημάτων στα σχολεία που αναφέρονται σε ζητήματα φύλου ή τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ, ρωτώντας «πότε θα σταματήσει;».
Με την προσφυγή τους ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος, εκτιμώντας ότι παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.
«Απαγορεύει τον λόγο με βάση την ταυτότητα του ομιλητή», αναφέρει η προσφυγή.
Ο ΝτεΣάντις (θυμηθείτε ΕΔΩ), ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024, υιοθετεί αυστηρές πολιτικές στη Φλόριντα που περιορίζουν, όπως αναφέρεται, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









