Η συμμαχία Gavi, στην οποία χρηματοδότης φυσικά είναι και ο Bill Gates, μεταξύ άλλων προώθησε και τα εμβόλια για την Covid-19, εγκρίνοντας εκατομμύρια δολάρια για τη διανομή των εμβολίων αυτών σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Επίσης υπενθυμίζεται ότι η Gavi είναι ιδρυτικό μέλος του ID2020 ( μιας συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου προτύπου ψηφιακής βιομετρικής ταυτότητας). Ο Κλάους Σβαμπ, είχε πει πέρσι, σε μια συνάντηση του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ότι η Gavi είναι στην πραγματικότηα παιδί του Davos και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (θυμηθείτε ΕΔΩ).
Δηλώσεις ΠΟΥ και Gavi για τη χολέρα και τους εμβολιασμούς
Η έλλειψη εμβολίων για τη χολέρα είναι πιθανόν να διαρκέσει έως το 2025 καθώς σε όλο τον κόσμο καταγράφονται εξάρσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα η παγκόσμια συμμαχία για τα εμβόλια Gavi, μερικές ημέρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τον έλεγχο της ασθένειας είναι ζοφερές.
Τα περιστατικά χολέρας και οι θάνατοι κατέγραψαν άλμα πέρυσι καθώς η φονική ασθένεια εξαπλώθηκε σε νέες περιοχές, ιδιαίτερα σε ζώνες συγκρούσεων και περιοχές με υψηλά επίπεδα φτώχειας.
Ως απάντηση σε αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και εταίροι στράφηκαν προσωρινά στη χρήση μίας δόσης εμβολίου, αντί των δύο που χορηγούνται κανονικά. Αλλά και πάλι εξαντλήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η Gavi ανέφερε σε έκθεση ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές δόσεις για να καλυφθεί η έκτακτη ζήτηση αλλά όχι για προληπτική χρήση.
Η συμμαχία Gavi ανέφερε ότι 48 εκατ. δόσεις εμβολίων χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, 10 εκατ. περισσότερο σε σχέση με ολόκληρη την προηγούμενη δεκαετία. Η ίδια ανέφερε ότι η παροχή αναμένεται να βελτιωθεί έως το 2026, καθώς οι υφιστάμενες εταιρίες παραγωγής εντείνουν τις προσπάθειες τους και μια νέα εταιρία εισέρχεται στην αγορά, και ζήτησαν καλύτερο σχεδιασμό για να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια χρησιμοποιούνται εκεί όπου είναι περισσότερο απαραίτητα, συμπεριλαμβανομένων για προληπτικές εκστρατείες.
Σε ενημέρωση την Παρασκευή, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι 24 χώρες έχουν αναφέρει εξάρσεις έως τώρα φέτος, συγκριτικά με 15 πέρυσι.
«Οι προοπτικές είναι ζοφερές. Δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αρκετά εμβόλια», δήλωσε ο Χένρι Γκρέι, αξιωματούχος του ΠΟΥ υπεύθυνος για την παγκόσμια αντιμετώπιση της χολέρας, που δήλωσε ότι μόνο 8 εκατ. από τις 18 εκατ. δόσεις που είχαν ζητηθεί διατέθηκαν το 2023.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Axios: Με αυτόν τον Ιρανό διαπραγματεύονται απεσταλμένοι του Λευκού Οίκου
- Τραμπ: Ίσως βρούμε στο Ιράν έναν ηγέτη όπως στη Βενεζουέλα – Σε εξέλιξη η αλλαγή καθεστώτος
- Βρήκαν ευκαιρία στον ΟΗΕ: «Ο εθισμός στα ορυκτά καύσιμα αποσταθεροποιεί την παγκόσμια οικονομία», vid
- Νέο κύμα ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στην Τεχεράνη
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά – Ταυτοποιήθηκε το δεύτερο πρόσωπο που ήταν παρών στο επεισόδιο
- Ρόδος: Στο νοσοκομείο 15χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δικογραφία σε βάρος του καταστηματάρχη
- Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα καύσιμα – Πότε θα ισχύσουν, ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι
- ΠΑΣΟΚ για νέα μέτρα: Η ειδική στήριξη για τη βενζίνη η οποία ανακοινώθηκε, δεν επαρκεί
- Ο Τραμπ τώρα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν «σημαντικά σημεία συμφωνίας» σε συνομιλίες με το Ιράν
- Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια









