Με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ξεκίνησαν οι συμψηφισμοί των επιστροφών φόρου οι οποίοι έχουν «φρενάρει» την άμεση επιστροφή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων φορολογούμενων, καθώς αυτό που συμβαίνει είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οφειλές μηδενίζουν τα ποσά των επιστροφών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος γύρος των συμψηφισμών φόρου που διενήργησε κεντρικά η ΑΑΔΕ αφορά 20.000 φορολογούμενους για τους οποίους το συνολικό ποσό της επιστροφής του φόρου εισοδήματος ανήλθε σε 5 εκατ. ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι ο επόμενος κεντρικός συμψηφισμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Παράλληλα η ΑΑΔΕ συνεχίζει να επιστρέφει κάθε εβδομάδα το φόρο εισοδήματος στους δικαιούχους που δεν έχουν οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν τους έχει «μπλοκαριστεί» η φορολογική ενημερότητα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι στιγμής 119.839 φορολογούμενοι με πιστωτικό εκκαθαριστικό έχουν λάβει συνολικά το ποσό των 28,27 εκατ. ευρώ. Την περασμένη Πέμπτη έγινε μια ακόμη εβδομαδιαία επιστροφή φόρου εισοδήματος καθώς η ΑΑΔΕ πλήρωσε 34.761 φορολογούμενους οι οποίοι συνολικά είδαν στον λογαριασμό τους το ποσό των 6,865 εκ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και δικαιούνται επιστροφή φόρο ανέρχονται σε 201.918.
Ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ έχει αλλάξει το τοπίο στις επιστροφές φόρου εισοδήματος, καθώς η ΑΑΔΕ προχωράει τώρα σε συμψηφισμούς επιστροφών με τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ με αποτέλεσμα το ποσοστό της άμεσης επιστροφής φόρου εισοδήματος στους δικαιούχους από 73% που ήταν μέχρι την περασμένη εβδομάδα να έχει πέσει μειωθεί στο 59,9%
Όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη φορολογική δήλωση και γνωρίζουν ότι θα έχουν επιστροφή φόρου αλλά δεν θέλουν να συμψηφιστεί το ποσό με τον ΕΝΦΙΑ αυτό θα το πετύχουν μόνον αν εξοφλήσουν πρώτα το φετινό φόρο για τα ακίνητά τους και μετά υποβάλουν τη φορολογική δήλωση για να εισπράξουν άμεσα το ποσό του φόρου που δικαιούνται.
Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ μέχρι σήμερα και ενώ απομένουν 48 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί 1.080.412 δηλώσεων σε σύνολο 6.500.000 που αναμένεται να κατατεθούν φέτος.
Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί:
– το 53,85% ή 581.802 είναι μηδενικές δηλαδή δεν προκύπτει ούτε πληρωμή ούτε επιστροφή φόρου
– 314.399 είναι χρεωστικές με συνολικό ποσό πληρωμής φόρου 246,59 εκατ. ευρώ ή 784 ευρώ κατά μέσο όρο.
– το 17,05% είναι πιστωτικές με μέση επιστροφή φόρου 366 ευρώ.
(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στην Ευρώπη που δίνει 90δις στον Ζελένσκι αλλά αφήνει τους αγρότες να πεινάνε – Video
- «Τσουνάμι πάγου» σαρώνει παγωμένο ποτάμι στη Ρωσία – Δείτε το σπάνιο βίντεο
- Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής για να κρύψει τις ευθύνες της
- Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και στα τελωνεία
- ΑΑΔΕ: QR Code και Barcode για εύκολες και γρήγορες πληρωμές οφειλών
- Γιατί ο Τζιμ Κάρεϊ παραλίγο να παραιτηθεί από το “Γκριντς” και να επιστρέψει μισθό 20 εκατομ. δολαρίων
- Θεοδωρικάκος: Εθνική στρατηγική για τους ημιαγωγούς
- Τρομερός μπόμπιρας εντυπωσιάζει στις ικανότητές του στο Kung Fu! vid
- Χαμός στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός μηχανής γρονθοκόπησε στο κεφάλι αναβάτη ηλεκτρικού πατινιού
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 27χρονου που διέρρηξε εννιά καταστήματα και μία οικία μέσα σε ένα μήνα









