Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως δεν βλέπει άμεση δυνατότητα να επιτευχθεί συνολική κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και οι δύο πλευρές είναι πεπεισμένες πως μπορούν να νικήσουν, σύμφωνα με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την ισπανική εφημερίδα El Pais.
Ο Γκουτέρες, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία για να παραλάβει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κάρολος Ε’, δήλωσε στην El Pais πως ο ΟΗΕ επικεντρώνει αντ’ αυτού σε συνομιλίες τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, όπως η παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά που πρόκειται να εκπνεύσει στις 18 Μαΐου.
«Δυστυχώς πιστεύω πως σ’ αυτό το στάδιο μια ειρηνευτική διαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή. Και οι δύο πλευρές είναι πεπεισμένες ότι μπορούν να νικήσουν», δήλωσε ο Γκουτέρες.
«Αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω οποιαδήποτε δυνατότητα να επιτευχθεί αμέσως -δεν μιλάμε για το μέλλον- μια συνολική κατάπαυση του πυρός, μια ειρηνευτική διαπραγμάτευση», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά με τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Κίνας ή του βραζιλιάνου προέδρου Λούλα, ο Γκουτέρες υπογράμμισε πως η επίτευξη της ειρήνης στη σύγκρουση δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή, αν και ελπίζει πως «στο μέλλον θα μπορέσει».
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά τη νέα τοποθέτηση του εκπροσώπου των διεθνιστών, Henry Kissinger, για την ειρήνη στην Ουκρανία.
Ο «αγαπητός Henry» μάλιστα τόνισε πως θα ήθελε να ξανασυναντήσει τον Πούτιν, όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, μεταφέροντας τα τελεσίγραφα των διεθνιστών.
(φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επιλογή που πρέπει να κάνει η Δύση απέναντι σε Μόσχα και Πεκίνο
- Αφγανιστάν-Πακιστάν: Νεκροί σε εχθροπραξίες στη μεθόριο των δύο χωρών
- Θεσσαλονίκη: Μια πόλη “ζωντανό μουσείο” – Ιστορία και πολιτισμός συνυπάρχουν με τη σύγχρονη ζωή
- Οι κορυφαίες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο – Σας βοηθούν να κοιμάστε καλύτερα και να μην αγχώνεστε
- Ηράκλειο: Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα σε μετακινήσεις – Κατολισθήσεις στο ΒΟΑΚ
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί την κυβέρνησή του για την αύξηση του πληθωρισμού
- Hellenic Train: Ανακοίνωση για το χθεσινό περιστατικό που αφορούσε την αμαξοστοιχία 2591 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα)
- Βρετανία: “Χιλιομετρικό φόρο” στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μελετά η κυβέρνηση, για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα
- Μακελειό στα Βορίζια: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ
- «Πάγωσαν» Τραμπ και Κένεντι! Άνθρωπος σωριάστηκε ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους (video)









