Αρχίζει και “φουντώνει” το θέμα με τις νομικές ενέργειες πολιτών κατά των φαρμακευτικών εταιρειών που πρωταγωνίστησαν κατά την τρίχρονη κορωνοφρενίτιδα.
Στη Γερμανία, την “καρδιά” της Ευρώπης, πολλές αγωγές αποζημίωσης έχουν κατατεθεί ήδη εναντίον ορισμένων εταιρειών παρασκευής εμβολίων.
Υπάρχουν δικηγορικά γραφεία όπου το καθένα εκπροσωπεί τριψήφιο αριθμό ανθρώπων που είτε εκείνοι είτε οι οικείοι τους αντιμετώπισαν προβλήματα μετά τους εμβολιασμούς.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η πρώτη πολιτική δίκη που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του τρέχοντος μηνός, εν τέλει αναβλήθηκε για τον Ιούλιο.
Περιλαμβάνει αγωγή κατά της Biontech και ζητάει αποζημίωση-«μαμούθ» για ηθική και σωματική βλάβη, μετά τον εμβολιασμό με το ανάλογο σκεύασμα για τον κορωνοϊό.
Η δε εταιρεία, σύμφωνα πάντα με την Deutsche Welle, υποστηρίζει ότι «επί του παρόντος δεν αποδεικνύεται κάποια αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των καταγγελλόμενων βλαβών στην υγεία και του εμβολιασμού».
Το γερμανικό μέσο αναφέρει επίσης ότι το ζήτημα με τις αγωγές και τις αποζημιώσεις για παρενέργειες έχει φτάσει μέχρι και τον Γερμανό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.
Όσο για το τι ορίζεται ως “παρενέργεια” μετά τον εμβολιασμό, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI), που ασχολείται με την ασφάλεια των εμβολίων, διατυπώνει ως «επιπλοκή του εμβολίου» μια ανεπιθύμητη αντίδραση που εμφανίζεται μετά τον εμβολιασμό, η οποία, αρχικά, μπορεί να σχετίζεται αιτιωδώς με τον εμβολιασμό και στη συνέχεια είναι απαραίτητο, υπερβαίνει τα συμπτώματα αντίδρασης.
Ως «συμπτώματα αντίδρασης» ορίζονται το πρήξιμο, το οίδημα στο σημείο του εμβολιασμού, ο πυρετός και ο πονοκέφαλος.
Υπάρχουν όμως και οι λεγόμενες «σοβαρές παρενέργειες», οι οποίες, όπως είναι λογικό, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερες αποζημιώσεις και αφορούν σε μόνιμη ή σοβαρή βλάβη (αναπηρία) ή ακόμα και στον θάνατο.
(freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έγκλημα στη Βοιωτία: Νεκρός 27χρονος Πακιστανός μετά από επίθεση με μαχαίρι – Συνελήφθη ομοεθνής του
- Αρχαίο DNA λύνει το μυστήριο της ταφικής παράδοσης των κρεμαστών φερέτρων στην Κίνα
- Επικίνδυνα παιχνίδια στην Ανατολική Ευρώπη! Στο στόχαστρο και η Λευκορωσία
- Χανιά: Συνελήφθη 32χρονος κατηγορούμενος για ναρκωτικά και όπλα
- Ψηφίστηκε στην Βουλή το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
- Ισπανία: Η Βαρκελώνη διπλασιάζει τον φόρο για τους τουρίστες για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Νορβηγία: “Καλή” η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Χάραλντ αλλά θα παραμείνει για νοσηλεία στην Τενερίφη
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
- Η Ισλανδία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ «τους επόμενους μήνες»
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Παραιτήθηκε από το Χάρβαρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λάρι Σάμερς









