Αναλυτικά το μήνυμά του:
«Πρώτον, θεσπίσαμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και από ανασφάλιστη εργασία.
Δεύτερον, αναβαθμίσαμε την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή με ψηφιακούς ελέγχους και διασταυρώσεις για να βρούμε όσους εργοδότες δεν δηλώνουν τους εργαζομένους τους.
Τρίτον, κάναμε το επίδομα ανεργίας, επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.
Τέταρτον επενδύουμε πάνω από 1 δισ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης 700.000 νέων εργαζομένων και ανέργων, ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες.
Πέμπτον, θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας.
Έκτον επεκτείνουμε τις γονικές άδειες και την άδεια μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Δώσαμε για πρώτη φορά, το τονίζω, για πρώτη φορά, άδεια πατρότητας και προστατεύουμε από την απόλυση τον νέο πατέρα.
Έβδομον, θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση.
Όγδοον, δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικά στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού ντελίβερι.
Ένατον, εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπολοίπους εργαζομένους.
Δέκατον, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, από 650 ευρώ σε 780 ευρώ! Είχα κι άλλα να σας λέω αλλά να μην σας κουράζω. Καλή Εργατική Πρωτομαγιά σε όλους και καλό μήνα».
(intime photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δανία: Ο βασιλιάς ανέθεσε στη Μέτε Φρεντέρικσεν να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
- Αύριο η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού – Tο ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
- Κίνδυνος για την «χειρότερη βιομηχανική κρίση» λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ICC
- Συνελήφθη ανήλικος στο Ρέθυμνο με γραμμάρια κοκαΐνης
- Σοϊγκού για τον πόλεμο εναντίον του Ιράν: «Καλούμε τα μέρη να επιστρέψουν αμέσως σε μια διπλωματική διευθέτηση»
- Τουλάχιστον 7 στρατιώτες νεκροί σε νέα επίθεση στο δυτικό Ιράκ – Η Βαγδάτη θα προσφύγει στον ΟΗΕ (Vid)
- Ν. Χαρδαλιάς: Πυλώνας δημοκρατίας, ειρήνης, ελευθερίας και διεθνούς νομιμότητας η Ελλάδα, σε ένα έντονα ασταθές διεθνές περιβάλλον
- Εντυπωσίασαν οι Εύζωνες στην παρέλαση για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, vid
- Το μήνυμα της Γκίλφοϊλ για την 25η Μαρτίου: Οι Έλληνες άνοιξαν το δρόμο προς την ανεξαρτησία
- Αποστολή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: «Χρόνια πολλά για την Ελληνική Επανάσταση σε έναν υποδειγματικό σύμμαχο»









