Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την αναστολή των περιορισμών και δικαιώθηκε, αφού έγιναν αποδεκτά τα σχετικά αιτήματα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη φαρμακευτική εταιρία Danco Laboratories.
Ο δικαστής του Τέξας Μάθιου Κασμέρικ – ο οποίος διορίστηκε από τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ – ανέστειλε αρχικά, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, την άδεια που είχε λάβει το χάπι μιφεπριστόνης από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Ακολούθως, το τριμελές ομοσπονδιακό Εφετείο της Νέας Ορλεάνης ανέστειλε την εφαρμογή αυτής της απόφασης, διατηρώντας όμως κάποιους από τους περιορισμούς: οι γυναίκες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το χάπι αυτό θα έπρεπε να επισκεφθούν τρεις φορές τον γιατρό τους και να μην έχουν ξεπεράσει την 7η εβδομάδα της κύησης. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η αποστολή του φαρμάκου με το ταχυδρομείο.
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σημαίνει ότι οι Αμερικανίδες μπορούν να λαμβάνουν απρόσκοπτα χάπια μιφεπριστόνης για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα εξακολουθήσει να καταπολεμά «πολιτικά υποκινούμενες επιθέσεις σε βάρος της υγείας των γυναικών».
(απεμπε – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καλαμαριά: Τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό του 20χρονου – Παραδόθηκε 23χρονος που αναζητούνταν
- Ενημέρωση Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με παραπλανητικά μηνύματα καταβολής τελών
- ΣΥΡΙΖΑ – Δ. Μελίδης: «Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα της ακρίβειας»
- Οι ΗΠΑ επικήρυξαν την ηγεσία του Ιράν
- Η λίμνη με το πιο «εξωγήινο» νερό – Δεν παγώνει ούτε στους -50°C (Photo)
- Η Κύπρος στοχεύει στην παραγωγή φυσικού αερίου για εξαγωγή από το 2028, σύμφωνα με την Λευκωσία
- Συνελήφθη 38χρονος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 14χρονης στο Π. Φάληρο
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στους κλάδους παροχής ύδρευσης, άρδευσης και λυμάτων
- Το «σόου» σε πλήρη εξέλιξη! Αυτά δήλωσε ο Τραμπ για την Ρωσία και το Ιράν
- Παπαστεργίου – Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο περιφερειακού κόμβου Data Centers στη ΝΑ Ευρώπη









