Το Magdalen College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι δεν θα φιλοξενήσει φέτος το ετήσιο δείπνο του Αγίου Γεωργίου. Αντίθετα, το κολέγιο θα φιλοξενήσει ένα επίσημο δείπνο για τους μουσουλμάνους για να σηματοδοτήσει το τέλος του Ραμαζανιού. Αυτή η απόφαση έχει πυροδοτήσει διαμάχες και έχει εγείρει ανησυχίες για την περιθωριοποίηση της αγγλικής κουλτούρας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το κολέγιο έχει προσκαλέσει τους μουσουλμάνους να γιορτάσουν το Eid al-Fitr με ένα εορταστικό δείπνο στην αίθουσα ακολουθώντας τα μουσουλμανικά έθιμα. Το πιάτο με κρέας θα είναι χαλάλ και δεν θα σερβίρεται αλκοόλ. Το κολέγιο έχει επιμείνει ότι η μεταχείριση τόσο των Μουσουλμάνων όσο και των Χριστιανών είναι ισότιμη και ότι το κολέγιο γιορτάζει όλες τις μεγάλες χριστιανικές γιορτές και τις γιορτές των αγίων.
Ο Άγιος Γεώργιος, ο προστάτης άγιος της Αγγλίας, παραμερίζεται εδώ και χρόνια, με την Εκκλησία της Αγγλίας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να τον απορρίψει ως προστάτη άγιο με το σκεπτικό ότι η εικόνα του είναι πολύ πολεμική και μπορεί να προσβάλει τους μουσουλμάνους.
photo pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΑ για σεισμό στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα στην περιοχή – Συνεχείς μετασεισμοί
- Αμετακίνητο το Ισραήλ σε αυτά που θέλει! Τι συνέβη για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία του Κατάρ
- Ο Μακρόν διόρισε νέο πρωθυπουργό – Αυτός είναι
- Ποιος είναι ο Χαλίλ αλ Χάγια, ο ηγέτης της Χαμάς, που μπήκε στο στόχαστρο του Ισραήλ
- Το “Κύμα” του Σεπτεμβρίου: Έτοιμοι για μια νέα δουλειά; Να γιατί είναι πιο πιθανό να προσληφθείτε τώρα
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης
- “Knives Out 3”: Ο Daniel Craig επιστρέφει ως Benoit Blanc με την πιο επικίνδυνη και σκοτεινή υπόθεση, vid
- Ντόχα: Πέντε οι νεκροί, όχι από την ηγεσία της Χαμάς, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ
- Ν. Παπανδρέου στην Ευρωβουλή: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πατριωτική πράξη
- Νέα σημαντική κίνηση των Ρώσων την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στην Μέση Ανατολή!