«Μετρήσαμε τουλάχιστον 20 νεκρούς στο χωριό Μουσουντάμπα», δήλωσε νωρίτερα ο στρατιωτικός διοικητής στην Μπένι, ο συνταγματάρχης Τσαρλς Ομεόνγκα, αποδίδοντας την ευθύνη για το μακελειό σε μουσουλμάνους αντάρτες της ADF, μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.
Ακτιβιστής ανέφερε ότι είδε 22 πτώματα να μεταφέρονται σε νοσοκομείο της περιοχής.
Εκπρόσωπος του στρατού στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, όπου βρίσκεται το χωριό όπου εκδηλώθηκε η επίθεση, είπε ότι οι δράστες κατακρεούργησαν τα θύματα με ματσέτες.
Το μακελειό σημειώθηκε σε μία από τις δύο επαρχίες όπου οι αρχές διόρισαν πέρυσι στρατιωτική διοίκηση, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν το κύμα βίας που σαρώνει την περιοχή.
Πριν από λίγες ημέρες, η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στο Κονγκό καταδίκασε την αποδιδόμενη στην ADF επίθεση στην επαρχία Ιτουρί, από την οποία 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









