Ο στόχος του με τη νέα του διπλωματική αποστολή είναι να “τραβήξει” το Πεκίνο μακριά από τη Μόσχα, κάτι που ακούγεται τουλάχιστον κωμικό σε πολλούς. Ακόμα και οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον του “εύχονται καλή τύχη”, έχοντας σαφείς αμφιβολίες για την πιθανότητα επιτυχίας του εγχειρήματός του.
Με το τριήμερο αυτό ταξίδι του, που είναι προγραμματισμένο να γίνει την επόμενη εβδομάδα, ο Μακρόν θέλει να προσεγγίσει τον Σι Τζινπίνγκ και ελπίζει να τον αποτρέψει από το να “συμμαχήσει” με τον Πούτιν. Επίσης, θέλει να τον πείσει οι Κινέζοι να έχουν έναν περισσότερο μεσολαβητικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το ταξίδι αυτό γίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη καθώς οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, νιώθουν έντονα τον αντίκτυπο του τερματισμού των εμπορικών σχέδεων με την Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα η διπλωματική και γεωπολιτική ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα κλιμακώνεται.
Eλάχιστες οι προσδοκίες απο τον Λευκό Οίκο για επιτυχής κατάληξη του εγχειρήματος Μακρόν
Ο Λευκός Οίκος δεν περιμένει πολλά από την επίσκεψη Μακρόν στην Κίνα, σύμφωνα με τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους που δεν έχουν την εξουσιοδότηση να μιλούν δημόσια. Ο Σι είναι απίθανο να συμφωνήσει με τα αιτήματα του Μακρόν και να ενεργήσει ανάλογα ή να ελαττώσει οποιαδήποτε από τις στρατηγικές κινήσεις της Κίνας στον Ειρηνικό, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Επίσης υπενθύμισαν τις αποτυχημένες προσπάθειες Μακρόν να εμφανιστεί ως «ειρηνοποιός» με τον Πούτιν έναν χρόνο πριν.
(photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το επικό τρολάρισμα της Όπερας του Σιάτλ στον Τιμοτέ Σαλαμέ μετά τον σάλο, vid
- Υπ. Ενέργειας για Chevron: Με τις συμφωνίες αυτές δεν εκχωρείται κανένα κυριαρχικό δικαίωμα
- Θεσσαλονίκη: 24χρονος οδηγός εντοπίστηκε με ραντάρ να κινείται με 171 χλμ/ώρα στην ΠΑΘΕ και συνελήφθη
- Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι θα καταδιώξει κάθε διάδοχο του Χαμενεΐ
- Όσκαρ 2026: Η μεγάλη βραδιά του Χόλιγουντ στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας
- Κίνα: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί
- Πιάστηκε ο “κλέφτης” του σκουπιδοτενεκέ: Στην Αυστραλία είναι γνωστός! ΒΙΝΤΕΟ
- Με δύο “πρόσωπα” ο καιρός σήμερα: Βροχές στα δυτικά και στη Θράκη – Αίθριος ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
- Συγκλονιστικό βίντεο από κλαμπ στο Περού: Εξερράγη βόμβα την ώρα της συναυλίας
- ΥΠΕΞ: Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ελλήνων από τη φλεγόμενη Μ. Ανατολή









