Το Ιράκ, η Αλγερία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ ανακοίνωσαν σήμερα μείωση της παραγωγής πετρελαίου τους, με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς του Κόλπου να κάνουν λόγο για ένα “προληπτικό μέτρο” που αποσκοπεί να σταθεροποιήσει τη αγορά.
Το Ριάντ, το Αμπού Ντάμπι και το Κουβέιτ θα μειώσουν την παραγωγή τους συνολικά κατά 772.000 βαρέλια την ημέρα από τον Μάιο μέχρι τα τέλη του έτους, ανέφεραν οι τρεις χώρες του Κόλπου σε ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν από τα αντίστοιχα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για ένα “προληπτικό μέτρο που αποσκοπεί να υποστηρίξει τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς” δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του σαουδαραβικού υπουργείου Ενέργειας, σύμφωνα με το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Το Ιράκ, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου, ανακοίνωσε επίσης σήμερα μια μείωση κατά 211.000 βαρέλια την ημέρα της παραγωγής του από την 1η Μαΐου.
Η Αλγερία προχωρά από την πλευρά της σε “εθελοντική μείωση 48.000 βαρελιών την ημέρα, από τον Μάιο μέχρι τα τέλη του 2023, σε συντονισμό με ορισμένες χώρες μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ”, σύμφωνα με ανακοίνωση του αλγερινού υπουργείου Ενέργειας, που μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων APS.
Η Μόσχα –μέλος του ΟΠΕΚ+– ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι παρατείνει τη μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι τα τέλη του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αρμόδιου για την Ενέργεια, Αλεξάντρ Νόβακ, που κάνει λόγο για μια “περίοδο αβεβαιότητας” στην αγορά του μαύρου χρυσού.
pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- 145 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε δύο μήνες στο Νότιο Αιγαίο – Στήριξη από τη δομή φιλοξενίας γυναικών στη Ρόδο
- Προετοιμάζονται για το σενάριο «ενεργειακού σοκ» στην κυβέρνηση – Οι επιπτώσεις στην οικονομία
- Θεσσαλονίκη: 51χρονος πέταξε πλαστικό μπουκάλι στο «Κλ.Βικελίδης» και συνελήφθη
- Το επικό τρολάρισμα της Όπερας του Σιάτλ στον Τιμοτέ Σαλαμέ μετά τον σάλο, vid
- Υπ. Ενέργειας για Chevron: Με τις συμφωνίες αυτές δεν εκχωρείται κανένα κυριαρχικό δικαίωμα
- Θεσσαλονίκη: 24χρονος οδηγός εντοπίστηκε με ραντάρ να κινείται με 171 χλμ/ώρα στην ΠΑΘΕ και συνελήφθη
- Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι θα καταδιώξει κάθε διάδοχο του Χαμενεΐ
- Όσκαρ 2026: Η μεγάλη βραδιά του Χόλιγουντ στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας
- Κίνα: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί
- Πιάστηκε ο “κλέφτης” του σκουπιδοτενεκέ: Στην Αυστραλία είναι γνωστός! ΒΙΝΤΕΟ









