Στενοί του συνεργάτες έκαναν γνωστό ότι ευχαριστεί για τα αμέτρητα μηνύματα που δέχθηκε, με ευχές για γρήγορη ανάρρωση.
Το Βατικανό, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο Φραγκίσκος πάσχει από χρόνια βρογχίτιδα, με πρόβλημα άσθματος και ότι έχει αρχίσει να του χορηγείται αντιβιοτική θεραπεία. Η κατάσταση της υγείας του, η οποία επιδεινώθηκε πιθανόν λόγω υπερκόπωσης, «βελτιώνεται σταδιακά και οι προβλεπόμενες θεραπείες συνεχίζονται. Σήμερα το πρωί, μετά το πρωινό του, διάβασε μερικές εφημερίδες και ξανάρχισε να εργάζεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι.
Σε ό,τι αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που ο Φραγκίσκος παραμείνει για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, στις θρησκευτικές τελετές πρόκειται να χοροστατήσει ένας από τους γηραιότερους καρδινάλιους του Βατικανού, αρχής γενομένης από την λειτουργία της Κυριακής των Βαίων των Καθολικών, στις 2 Απριλίου.
Πριν από δύο χρόνια, ο ποντίφικας υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο και υποφέρει από χρόνια γοναλγία, εξαιτίας της οποίας, για να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις, ορισμένες φορές χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.
(ΦΩΤΟ:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Κύμα αντισημιτισμού” στην Ολλανδία καταγγέλλει το Ισραήλ μετά την έκρηξη μπροστά από ένα εβραϊκό σχολείο
- Δύο συλλήψεις για τη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
- Θάνατος 20χρονου: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 23χρονος κατηγορούμενος – Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα
- Σχεδόν 1.000 αντικείμενα ξεχνιούνται κάθε μήνα στο μετρό του Λος Άντζελες – Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα
- Ρόδος: Ποινές κάθειρξης 600 ετών «μοίρασε» το Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο διακινητές μεταναστών
- Ουρές για βενζίνη στην Κίνα εν όψει αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων στη χώρα (Vid)
- Κ. Χατζηδάκης: 1 δις ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία
- Πολωνία: Ο δήμος Βαρσοβίας απαγορεύει την πώληση αλκοόλ τη νύχτα
- Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το ΕΚΕΤΑ
- Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN): Η επίδραση της κρίσης στη Μέση Ανατολή – Η είσοδος στην Ινδία μετατίθεται για το 2027









