Οπότε όλες τις δυνάμεις μας, όλο το είναι μας με βάση τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις μας πρέπει να τις ρίξουμε στη μάχη της 21ης Μαΐου» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Real .
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι μάχες δίνονται μία-μία, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αφήγημα δύο εκλογών και οι όποιες άλλες συζητήσεις, αν χρειαστεί θα γίνουν μετά την 21η Μαΐου. «Οι πολίτες θα αναλογιστούν όλα αυτά που έχουμε κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, το πώς αντιμετωπίσαμε πολλές σημαντικές κρίσεις και πώς στηρίξαμε οριζοντίως την κοινωνία και την οικονομία» είπε ο Υπουργός Τουρισμού και επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση απαιτείται συστράτευση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που ασπάζονται τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. « Εμείς είμαστε μία παράταξη με ιστορία και έχουμε να προτάξουμε τη δουλειά μας, τις αξίες μας και το ήθος μας. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή σε όλα τα στελέχη με βάση αυτόν τον αξιακό κώδικα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την τουριστική περίοδο που εκκίνησε στις 11 Μαρτίου με απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στα νησιά του Ν. Αιγαίου και στην Κρήτη, ο Β. Κικίλιας υπογράμμισε ότι και το 2023 ο τουρισμός θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της οικονομίας, στη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και στην ανάπτυξη της χώρας. Επιπλέον, έκανε λόγο για περαιτέρω επιμήκυνση της σεζόν, 20% αύξηση της κρουαζιέρας σε σχέση με το 2022 με νέο ρεκόρ, και ακόμα καλύτερες προοπτικές συγκριτικά με πέρυσι αφού φέτος είναι ανοιχτές οι αγορές της Αυστραλίας και της Κίνας.
«Είναι άλλο τι εύχεται κανείς και τι οργανώνει, και άλλο τι πραγματικά δίνει ανάπτυξη στη χώρα, δίνει θέσεις εργασίας, έσοδα, υπερκέρδη, δίνει ώθηση. Και αυτό το κάνει ο τουρισμός. ‘Αρα γυρίσαμε πίσω στην κοινωνία και στην οικονομία πολύ παραπάνω από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ακόμα και το Υπουργείο Οικονομικών είχε βάλει τον πήχη- πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία- στα 15 δις και φτάσαμε στα 17,6 δις με όλα αυτά τα προβλήματα. Φέτος θα είναι πολύ ισχυρότερα τα κέρδη. Είναι υποχρέωσή μας λοιπόν να στηρίξουμε, αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική. Κοινωνική πολιτική δε σημαίνει δανεικά από αυτά τα οποία δεν έχεις, σημαίνει το υπερπλεόνασμα από τη δουλειά σου και την προσπάθειά σου να το δίνεις στον κόσμο και στην κοινωνία, στο λαό» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαϊμουδάκι 6 μηνών έχει συγκινήσει το παγκόσμιο διαδίκτυο για έναν λόγο! ΒΙΝΤΕΟ
- Τηλεδιάσκεψη εργασίας του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με 25 δημάρχους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου
- Δένδιας: Στόχος η περαιτέρω προώθηση της αμυντικής συνεργασίας με τη Σερβία
- Σεισμο-ηφαιστειακή κρίση στη Σαντορίνη: Συμπεράσματα και αποτελέσματα έναν χρόνο μετά
- Σύλληψη 43χρονου στο Ρέθυμνο για κλοπές και ναρκωτικά – Εξιχνιάσθηκαν 5 περιπτώσεις κλοπών
- Για «ψηφιακή αναβάθμιση» της χώρας μιλάει ο Δ. Παπαστεργίου
- Θεσσαλονίκη: 300 νέα παγκάκια τοποθετούνται σε γειτονιές σε όλη την πόλη
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος επιβάτης πτήσης πετούσε μπουκάλια με νερό, παρενοχλώντας επιβάτες και πλήρωμα
- Τραμπ: «Η Κούβα είναι ένα αποτυχημένο κράτος, έχουμε επιβάλει εμπάργκο, δεν έχουν χρήματα»
- Ο Γιάννης Αντετοκούμπο σε ρυθμούς Μάικλ Τζάκσον δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
Θεσσαλονίκη
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΑΣΕΠ
ΚΡΗΤΗ
ΤΡΑΜ
ΑΑΔΕ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ









