Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ, με πρώτη φάση εφαρμογής στις ΔΕΚΟ στον χώρο της κοινής ωφέλειας, οι οποίες καλύπτουν τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων.
Η επέκτασή της στις ΔΕΚΟ θα ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο.
Σε συνέχεια της σχετικής δήλωσης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και μετά από συνεννόηση με τα Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται στις εξής ΔΕΚΟ:
ΟΣΕ ΑΕ
ΕΡΓΟΣΕ
Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ
ΟΣΥ
ΟΑΣΑ
ΟΣΕΘ
ΟΑΣΘ
Αττικό μετρό
Κτιριακές Υποδομές ΑΕ
Εγνατία Οδός ΑΕ
ΕΥΔΑΠ
ΕΛΤΑ
Σύμφωνα μάλιστα με το Υπουργείο Εργασίας:
«Ήδη, από το καλοκαίρι του 2022, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται στις τράπεζες και στα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους, ενώ, από τις 16 Φεβρουαρίου 2023, ξεκίνησε η εφαρμογή της σε δύο ακόμη επιχειρηματικούς κλάδους, τις ασφαλιστικές εταιρίες και τις εταιρίες παροχής ιδιωτικής προστασίας (security).
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το μέτρο καλύπτει έως σήμερα περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται στους τέσσερις κλάδους, που προαναφέρθηκαν».
Στόχος, όπως ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, έχει πολλές φορές τονίσει είναι να επεκταθεί σε ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου και αριθμό εργαζομένων.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ταραντέλα: Ο πιο δημοφιλής χορός της Κάτω Ιταλίας με τις αρχαίες ελληνικές ρίζες, vid
- Φον ντερ Λάιεν: Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία “Mercosur”
- Η Γροιλανδία απειλεί να φέρει στην επιφάνεια «την βαθιά ασθένεια εντός της διατλαντικής συμμαχίας»
- “Ποιον δρόμο θα πάρεις Γροιλανδέ;”- Η ανάρτηση του Λευκού Οίκου με τα έλκηθρα σε σταυροδρόμι
- Κιάρα Φεράνι: Η κορυφαία influencer της Ιταλίας, αθωώθηκε για το «Pandorogate»
- Έληξε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με τον αντιπρόεδρο και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
- «Οικία Κοκοβίκου»: Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στην αυλή του «Αντωνάκη και της Ελένης» – Δείτε εικόνες
- Παρούσα η Ρωσία στην Μέση Ανατολή – Τι φέρεται να ισχύει αυτή την στιγμή
- Η νέα παγκόσμια τάση! «Πυρετώδεις» διεργασίες στο παρασκήνιο
- Βίντεο με τη φρεγάτα «Κίμων» να μπαίνει σε ελληνικά νερά – «Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέει»









