Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ (UTS) ανέπτυξαν έναν μη επεμβατικό αισθητήρα που επιτρέπει τον έλεγχο των ρομπότ μόνο μέσω της σκέψης.
Έχουν ήδη συνεργαστεί με τον Αυστραλιανό Στρατό για να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία.
“Η τεχνολογία hands-free, χωρίς φωνή λειτουργεί εκτός εργαστηριακών ρυθμίσεων, οποτεδήποτε, οπουδήποτε. Καθιστά περιττές τις διεπαφές όπως κονσόλες, πληκτρολόγια, οθόνες αφής και αναγνώριση χειρονομίας“, λέει η Francesca Iacopi, καθηγήτρια UTS.
“Χρησιμοποιώντας υλικό γραφενίου αιχμής, σε συνδυασμό με πυρίτιο, μπορέσαμε να ξεπεράσουμε προβλήματα διάβρωσης, ανθεκτικότητας και αντοχής στην επαφή με το δέρμα, για να αναπτύξουμε τους φορητούς αισθητήρες”.
Η διασύνδεση εγκεφάλου-μηχανής (BMIs), γνωστή και ως διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), δεν είναι μια νέα ιδέα και δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται, αλλά προηγούμενες προσπάθειες για τον πλήρη έλεγχο της σύνθετης ρομποτικής βασίζονται συνήθως σε επεμβατικούς αισθητήρες που εισάγονται στον εγκέφαλο του χρήστη.
Το σύστημα UTS, αντίθετα, είναι απλά τοποθετημένο σε ένα εξαγωνικό πλέγμα στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής του εκάστοτε στρατιώτη.
“Ωστόσο μπορεί να αντέξει σε ιδιαίτερα αντίξοα περιβάλλοντα“, ισχυρίζονται οι δημιουργοί του.
“Η τεχνολογία μας μπορεί να εκδώσει τουλάχιστον εννέα εντολές σε δύο δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε εννέα διαφορετικά είδη εντολών και ο χειριστής μπορεί να επιλέξει μία από αυτές τις εννέα εντός αυτής της χρονικής περιόδου”.
Κατά ποιών θα τα χρησιμοποιούν αυτά άραγε για να επιβάλλουν την τάξη στις ειδικά διαμορφωμένες γειτονιές των 15 λεπτών που μας ετοιμάζουν να ζήσουμε;; (Θυμηθείτε ΕΔΩ).
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσική παρέμβαση υπέρ της Βενεζουέλας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει στρατιωτική δύναμη στην Καραϊβική
- «Κάτι πρέπει να γίνει»! «Κεραυνοί» Τραμπ για την σφαγή χριστιανών
- Σοκ στη Σαλαμίνα: Ληστές χτύπησαν στο κεφάλι 75χρονη γυναίκα και τη σκότωσαν – Τη βρήκε η κόρη της
- Τσιάρας: Παρέδωσε φάκελο με στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη και Πέμπτη 5 – 6 Νοεμβρίου 2025
- Θα γίνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ; Τι απάντησε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το “μάζεμα” της ελιάς από τα ελαιόδεντρα του Δήμου
- Στοιχεία – σοκ από τη Γαλλία: 107 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον σύντροφό τους το 2024, αύξηση 11%
- Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές των σχολών της ΔΥΠΑ
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο









