Ένα απειλητικό τηλεγράφημα του Ιωσήφ Στάλιν διάβασε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε κορυφαία στελέχη της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, στη διάρκεια σύσκεψης, θέλοντας να υπογραμμίσει την ανάγκη αύξησης της εγχώριας παραγωγής όπλων.
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δημοσιοποίησε μάλιστα το σχετικό στιγμιότυπο, την ώρα που υπενθύμιζε στους συμμετέχοντες τα λόγια του Στάλιν:
«Εάν σε λίγες ημέρες αποδειχθεί ότι παραβήκατε το καθήκον σας προς την πατρίδα, θα σας συντρίψω ως εγκληματίες», διάβασε ο Μεντβέντεφ. «Είναι απαράδεκτο τα στρατεύματά μας να υποφέρουν στο μέτωπο λόγω της έλλειψης αρμάτων μάχης, ενώ εσείς εδώ πίσω τεμπελιάζετε», έγραφε μεταξύ άλλων ο Στάλιν στο τελεσίγραφο που είχε στείλει το 1941 στους επικεφαλής στρατιωτικής βιομηχανίας, απαιτώντας περισσότερα πυρομαχικά για τα σοβιετικά τανκ.
«Σύντροφοι, θέλω να θυμηθείτε τα λόγια του αρχιστράτηγου», είπε ο Μεντβέντεφ στους ηγέτες της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με την αναφορά στον Στάλιν, ο Μεντβέντεφ κοινοποίησε επίσης αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε σε ρώσους δημοσιογράφους, στην οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ.
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Τασούλας για εκδημία της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη:« Κατόρθωσε να υπερβεί τα συνήθη μέτρα»
- Ο Άκης Σκέρτσος στηρίζει τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα: Κατάποση καμήλου και διύλιση κώνωπα
- Κακοκαιρία: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων και ακτοπλοϊκών δρομολογίων στα Δωδεκάνησα
- Κ. Μητσοτάκης: “Μαζί με όλους τους Έλληνες και κάθε Νεοδημοκράτη αποχαιρετώ με θλίψη την ‘Αννα Ψαρούδα”
- Χίος: Η θάλασσα βρήκε στη στεριά – Θυελλώδεις άνεμοι με ριπές 10 μποφόρ πλήττουν από το πρωί το νησί
- Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Χίου και της Σερίφου για περιορισμό των μετακινήσεων στις παράκτιες περιοχές
- Ανοίγει από 1η Μαρτίου 2026, η αγορά του Βιετνάμ για το ελληνικό ακτινίδιο
- Αρσενικό λιοντάρι υποχωρεί μπροστά στη “θυμωμένη” λέαινα – Δείτε βίντεο της “βασιλικής αναμέτρησης”
- Άννα Ευθυμίου: Αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου – Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης το 2027
- Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Ηράκλειο λόγω της αφρικανικής σκόνης









