Άσχημα είναι, για το κυβερνητικό sussecc story, τα μαντάτα που έρχονται για την ελληνική οικονομία, καθώς σε νέα έκθεση του ΔΝΤ η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με την Λιθουανία.
Αυτό όσο αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης. Ωστόσο η ελληνική οικονομία δεν “πάσχει” μόνο εκεί.
Ειδικότερα, η αναθεώρηση των στόχων προς τα κάτω για την φετινή χρονιά, όσο αφορά την αύξηση του ΑΕΠ, συμπαρασύρει και τους δημοσιονομικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια.
Η ελληνική οικονομία αντί για ανάπτυξη 2,6% το 2018 προβλέπεται ότι θα καταγράψει ανάπτυξη 2%. Αυτό σημαίνει μία απόκλιση στο 0,6% του ΑΕΠ και 0,1% για το επόμενο έτος.
Παράλληλα τα νέα δεν είναι καθόλου καλά όσο αφορά το χρέος, με το 2018 να χαρακτηρίζεται ως “χρονιά-ρεκόρ” για το υψηλό χρέος.
Πιο συγκεκριμένα , ενώ το 2017 το ελληνικό χρέος ανήλθε στο 181,9% του ΑΕΠ, την φετινή χρονιά αναμένεται να εκτοξευθεί στο 191,3%, για να πέσει από το επόμενο έτος 181,8% , δηλαδή στα περσινά επίπεδα.
Σήμα κινδύνου εκπέμπει επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια.
Είναι χαρακτηριστικό πως το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει αρχίσει να ξεπερνά η Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε πιο δεινή θέση από τη χώρα μας, με το 55% των δανείων στο τραπεζικό της σύστημα να χαρακτηρίζονται ως “κόκκινα”.
Θυμίζουμε πως στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο διόλου καθησυχαστικό 50%.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για… «δίκαιη και βιώσιμη λύση» του Κυπριακού μιλούν τώρα οι Βρετανοί
- Αλέξης Τσίπρας: «Μαζί να βγούμε μπροστά, μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη»
- Ευρωβουλευτής για social media: «Η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω ψηφιακής ταυτότητας», vid
- Viral βίντεο: Δείτε το τεράστιο χαμογελαστό πρόσωπο σαν emoji αλλά…από δέντρα!
- Δίκη για Σήφη Βαλυράκη: Οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα την επίμαχη μέρα
- Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Για ποιες περιοχές ισχύει η πορτοκαλί προειδοποίηση
- Την επιμέλεια του Meltdown 2026 ανέλαβε ο Harry Styles
- Χίλαρι Κλίντον για υπόθεση Έπσταϊν: «Δεν έχω τίποτα να κρύψω»
- Άνοιξε η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφιότητας για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ
- Ο θρύλος του σερφ Κερτ Βαν Ντάικ βρέθηκε νεκρός μετά από ληστεία στο σπίτι του στην Κόστα Ρίκα
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Θεσσαλονίκη
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΑΣΕΠ
ΚΡΗΤΗ
ΤΡΑΜ
ΑΑΔΕ









