Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης, σε περίπτωση που «κουραστεί πολύ» άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο 86χρονος ποντίφικας προειδοποίησε για «μια κούραση που σε κάνει να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά. Μια έλλειψη σαφήνειας όταν πρόκειται να ξέρεις πώς να αξιολογήσεις τις καταστάσεις», η οποία θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην απόφαση παραίτησης.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ντρέπεται να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι λόγω τραυματισμού.
Τον περασμένο μήνα, ο ποντίφικας δήλωσε ότι οι παπικές παραιτήσεις θα πρέπει να συμβαίνουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας από τον Μάρτιο του 2013, ενώ τη Δευτέρα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Στη συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες La Repubblica, La Stampa και Corriere della Sera, είπε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία καθοδηγείται από τα συμφέροντα διαφόρων αυτοκρατοριών και «όχι μόνο της ρωσικής».
Εξέφρασε, ακόμα, την ετοιμότητά του να συνομιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να ζητήσει ειρήνη.
Ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας έχει φροντίσει, φέτος, να συντηρήσει τις εικασίες περί παραίτησης από τη θέση του. Τον Ιανουάριο, είχε αναφερθεί, σε ένα κήρυγμα, στην «αρετή του να κάνεις στην άκρη την κατάλληλη στιγμή».
Επιπλέον, είχε τονίσει πως θα αποχωρήσει από το ρόλο του αν επιδεινωθεί η υγεία του.
(protothema. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώσοι γιατροί μετακίνησαν με τα χέρια τους ΙΧ που εμπόδιζε ασθενοφόρο, video
- Οκτώ νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 2 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
- Θεσσαλία: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
- Αεροψεκασμοί και τροποποίηση καιρού: Νέος χαμός στις ΗΠΑ για όσα επί χρόνια έλεγε ο Λιακόπουλος, video
- Λαβρόφ: Οι λεγόμενες «ειρηνευτικές δυνάμεις» θα είναι νόμιμος στόχος του στρατού μας, video
- Viral η αμήχανη στιγμή κατά την τελετή υποδοχής του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, video
- Πολωνία σε Ε.Ε.: Σταματήστε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
- Δύσκολες στιγμές στη Γαλλία: Παραλύει αύριο η χώρα λόγω απεργιών
- Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε από Τούρκο
- Τους πήραν χαμπάρι! Παγκόσμιος περίγελος το ΝΑΤΟ μετά την απάτη με την «εισβολή ρωσικών drones», video