Η καταδίκη του αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, για τις καταγγελίες σε βάρος του από την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, που αφορούσαν σε πιέσεις που της άσκησε για ενοχοποίηση πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.
Eπίσης, κρίθηκε ένοχος για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου ότι δέχθηκε πιέσεις για υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για τις καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, ότι παρενέβη για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, όπως και για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για υποθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου και του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.
Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώα την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, όπως και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την ηθική αυτουργία σε αυτήν.
Αναλυτικότερα για τις εν λόγω υποθέσεις, ο κ. Παπαγγελόπουλος κηρύχθηκε:
Αθώος για καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη (μειοψήφησαν πέντε δικαστές).
Αθώος για την καταγγελία του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για την υπόθεση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου.
Αθώος επίσης κατά πλειοψηφία για τις υποθέσεις Αλαφούζου και Βγενόπουλου (με μειοψηφία έξι δικαστών).
Αθώος ομόφωνα για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους της Ελ. Τουλουπάκη.
Ένοχος για τις καταγγελίες Ράικου για την υπόθεση της Novartis.
Ένοχος για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για την υπόθεση του Μιχάλη Σάλλα.
Η Ελένη Τουλουπάκη κηρύχθηκε κατά πλειοψηφία αθώα για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Alysa Liu: Το “χρυσό” κορίτσι του πατινάζ επέστρεψε δυναμικά και έγραψε ιστορία στο Μιλάνο, vid
- Νέο μακελειό στη Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 50 ανθρώπους, απήγαγαν γυναίκες και παιδιά
- Επιστολές της Αγκάθα Κρίστι προς την οικονόμο της πωλήθηκαν σε δημοπρασία
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του Άντριου από τη σειρά διαδοχής
- Νομός Θεσσαλονίκης: 24ωρη απεργία κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για τις 28 Φεβρουαρίου
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή παγκοσμίου δασμού 10%
- Τραγωδία στην Αίγυπτο: Συγκρούστηκε mini bus που μετέφερε εργάτες με φορτηγό – Τουλάχιστον 18 νεκροί, vid
- Στη φυλακή ο δράστης και ο αρχιφύλακας για το έγκλημα στις Φυλακές Δομοκού
- Αύξηση 2% της επιβατικής κίνησης στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ τον Ιανουάριο του 2026
- Με «ισχυρότερες μεθόδους» προειδοποιεί ο Τραμπ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις









