Οι δυτικές χώρες ενδέχεται να αυξήσουν την πίεση στον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι για να τον αναγκάσουν να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, ανέφερε χθες η εφημερίδα Bild κάνοντας λόγο για «Πολεμικό τελεσίγραφο για τον Ζελένσκι».
Το άρθρο αναφέρει:
“Επίσημα, η Δύση θέλει να στηρίξει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί. Όμως πίσω από τα παρασκήνια γίνεται ήδη λόγος για πολεμικό τελεσίγραφο για τον Πρόεδρο [Vladimir Zelenskiy]. Πρόκειται για πίεση στο Κίεβο και διαπραγματεύσεις με την Μόσχα.
Το θέμα συζητείται εντόνως σήμερα, καθώς η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι η Δύση έχει καταστήσει σαφές στο Κίεβο ότι θα απαιτήσει συνομιλίες με τη Μόσχα εάν οι ουκρανικές δυνάμεις δεν εξαπολύσουν αντεπίθεση το 2023 και σημειώσουν σημαντική πρόοδο. Σύμφωνα με την Bild, η παράδοση νέων όπλων θα δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία να ανακτήσει τον έλεγχο περισσότερων περιοχών μέχρι το φθινόπωρο, αλλά εάν η αντεπίθεση αποτύχει, η πίεση για έναρξη διαπραγματεύσεων με το Κρεμλίνο θα αυξηθεί.
Πρόκειται για πίεση ειρήνευσης ή για πίεση αύξησης της πολεμικής πίεσης μέσω του Κιέβου προς την Ρωσία;;; Τι θα πράξει ο Πούτιν;;; Θα επιδιώξει ειρήνη ή θα εντείνει τις πολεμικές του ενέργειες μέσα στην άνοιξη;;;
Όλα δείχνουν πως ο Ζελένσκι τα βρίσκει σιγά-σιγά σκούρα και θα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις.
Όπως σχολιάζει ο Russia Topday, Στις 24 Φεβρουαρίου, η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλέστηκε πηγές της ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνέστησαν στον Ζελένσκι να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τους συνομιλητές της εφημερίδας, ο Μακρόν Ζελένσκι υπενθύμισε κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι ότι ακόμη και «θανάσιμοι εχθροί» όπως η Γαλλία και η Γερμανία έκαναν ειρήνη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία έχουν προτείνει μια συμφωνία ΝΑΤΟ-Ουκρανίας για να πείσουν το Κίεβο να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ περιέγραψε την περασμένη εβδομάδα ένα σχέδιο που θα έδινε στο Κίεβο καλύτερη πρόσβαση σε στρατιωτικό εξοπλισμό, όπλα και πυρομαχικά μετά το τέλος των μαχών, ανέφεραν πηγές από τις τρεις κυβερνήσεις στη Wall Street Journal . Αυτό το σχέδιο πρόκειται να τεθεί στην ατζέντα της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, είπε ο πρωθυπουργός.
Μέχρι τότε άραγε τι μπορεί να συμβεί;;;
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο