Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί των αγορών κάθε είδους ενώ σημείωσε πως από την Τετάρτη διευρύνεται με νέα προϊόντα το Καλάθι του Νοικοκυριού και μπαίνει σε εφαρμογή και το Καλάθι της Σαρακοστής.
Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είχε διευκρινίσει πως «η διαδικασία θα γίνει τμηματικά, βάσει ΑΦΜ, σε δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν από 0 έως 4 (δηλαδή 0, 1, 2, 3, 4), ενώ την επομένη για τους ΑΦΜ με λήγοντα 5, 6, 7, 8, 9».
Παράλληλα, επισήμανε ότι μετά τη δεύτερη μέρα θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για το Market Pass από όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
Οι αιτήσεις θα μπορούν γίνουν έως τις 15 Μαρτίου, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος όσοι κάνουν αίτηση για το Market Pass μέσα στον Φεβρουάριο και επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους θα πληρωθούν μέχρι τις 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ από τον Απρίλιο και μετά θα πληρώνονται μήνα – μήνα.
Όσοι υποβάλλουν αίτηση μέσα σε αυτό τον μήνα και επιλέξουν να πληρωθούν μέσω τραπέζης, θα λάβουν τα χρήματά τους μέχρι 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Έως 3 Μαΐου προπληρώνεται και το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάτρα: Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης για πάνω από πέντε ώρες
- ΗΠΑ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- Σπάτα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης με αθλητικά είδη
- Κατάρρευση πατώματος σε ταβέρνα στην Κομοτηνή: Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες
- Σοκ στη Βρετανία – Γυναίκα έχασε τα 4 άκρα της επειδή ο σκύλος της έγλειψε μια μικρή πληγή
- Η Αθήνα «χόρεψε» στους ρυθμούς του καρναβαλιού
- Ξεκινούν στη Νίσυρο οι εργασίες εκσυγχρονισμού τριών μονάδων αφαλάτωσης
- Συνεχίζεται η αγωνία για τον 74χρονο ορειβάτη που αγνοείται – Άκαρπες οι έρευνες στο Βελούχι
- Χουρμάδες vs Μπανάνα: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο φυσικό σνακ για άμεση ενέργεια;
- Μεγάλη σεισμική δόνηση 7 βαθμών μεταξύ του Βόρνεο και της Μαλαισίας – Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι









