Η Δύση δεν είναι ανοικτή σε πρωτοβουλίες για να υπάρξει ειρήνη, έκρινε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του χθες σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η Δύση δεν έχει εξάλλου πρόθεση να εξετάσει καν το ενδεχόμενο να οργανωθεί σύνοδος κορυφής του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Αύριο Τρίτη ο κ. Πούτιν σχεδιάζει να απευθύνει διάγγελμα στους Ρώσους από τη Μόσχα. Ο ρώσος πρόεδρος θα αναφερθεί στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και τα επακόλουθά της, ανήγγειλε ο κ. Πεσκόφ.
Την ίδια ημέρα, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει για την ένοπλη σύρραξη στη Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας, που γειτονεύει με την Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος ως τώρα διαβεβαιώνει πως ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ευρώπη.
(απεμπε – φωτο:pexels)









