Καθώς ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία , οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν πολύ περισσότερα από το να υποστηρίζουν έναν σύμμαχο. Αποκομίζουν διδάγματα — με το βλέμμα προς μια πιθανή μελλοντική σύγκρουση με την Κίνα .
Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη στρατιωτική σύγκρουση των ΗΠΑ ή αν οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατεύματα —όπως έκαναν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ— ή θα παράσχουν τεράστια ποσά βοήθειας και τεχνογνωσίας, όπως έκαναν με την Ουκρανία.
Αλλά η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία της Αμερικής . Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι το Πεκίνο θέλει να είναι έτοιμο να εισβάλει στο αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν έως το 2027 και οι ΗΠΑ είναι ο κύριος σύμμαχος της νησιωτικής δημοκρατίας και προμηθευτής αμυντικών όπλων.
Ενώ υπάρχουν βασικές διαφορές στην γεωγραφία και στην δέσμευση των ΗΠΑ να υπερασπιστούν την Ταϊβάν, «υπάρχουν σαφείς παραλληλισμοί μεταξύ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και μιας πιθανής κινεζικής επίθεσης στην Ταϊβάν», σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών τον περασμένο μήνα.
Η Ταϊβάν θα πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένη εκ των προτέρων διότι «Το μοντέλο της Ουκρανίας δεν μπορεί να αναπαραχθεί στην Ταϊβάν επειδή η Κίνα έχει τη δυνατότητα να απομονώσει το νησί για εβδομάδες ή και μήνες».
«Η Ταϊβάν πρέπει να ξεκινήσει τον πόλεμο με όλα όσα χρειάζεται».
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στο Οχάιο: Δολοφόνησαν οδοντίατρο και την σύζυγό του – Τα παιδιά βρέθηκαν να κλαίνε
- Οι… ευχές της Φον ντερ Λάιεν στην Κύπρο
- Μήνυμα του υφυπ. Ναυτιλίας Στ. Γκίκα: «Η ελληνική ναυτιλία -η πρώτη στον κόσμο- είναι το καμάρι της πατρίδας μας»
- Χερσώνα: Οργή Ρωσίας για την επίθεση εναντίον αμάχων και μέσω του ΟΗΕ
- Πώς λέμε “φωτιά στα μπατζάκια μας”…Δείτε τι έκανε για να ζεσταθεί Τούρκος οικοδόμος! vid
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 4,2% τον φετινό Οκτώβριο στα τροχαία ατυχήματα σε σχέση με τον περσινό μήνα
- Drone-σόου: Οι Κινέζοι το πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο, vid
- Η φαντασμαγορική υπερπαραγωγή της Τζένιφερ Λόπεζ στο Λας Βέγκας, vid
- Ρέθυμνο: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή τριών νέων παιδικών χαρών
- Τουλάχιστον 1.500 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν το 2025, αριθμός ρεκόρ τα τελευταία 35 χρόνια
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΛΣΤΑΤ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΣΦΑΚΙΑ









