Σε αυτό κλήθηκε να απαντήσει ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας που βρέθηκε στην Τουρκία, μετά τα φονικά Ρίχτερ που ισοπέδωσαν μεγάλο μέρος της χώρας.
«Το κάθε σχολείο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τη δική του ανθεκτικότητα και την δική του τρωτότητα.
Στην Ελλάδα μέσα από ένα πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας, θα ακτινογραφήσουμε όλα τα σχολεία της χώρας. Δηλαδή το κάθε σχολείο θα έχει την ταυτότητά του, το σχέδιό του, θα κάνει ασκήσεις για να είναι έτοιμο όταν εκδηλωθεί σεισμός. Σε κάθε σχολείο θα πρέπει να γίνει εκπαίδευση» είπε στην «Κοινωνία Ώρα Mega».
Όπως διευκρίνισε αν υπάρχουν σχολεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν θα διστάσουν να τα βγάλουν ακατάλληλα καθώς «η ευθύνη είναι μεγάλη». «Υπάρχει» είπε «το θέμα των ελέγχων που από τώρα και πέρα θα είναι υποχρεωτικοί» σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.
(Megatv – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού στην Ασία
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με τζετ που επέβαινε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα
- Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία της ΑΑΔΕ – Πώς θα δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς









